Onko Omalaina huijaus vai luotettava ja turvallinen? – 2024 kokemuksia & tietoa

Omalaina on palvelu, joka voi yrittää löytää sitä käyttävälle henkilölle lainatarjouksen useammalta lainafirmalta. Tuosta seuraa asioita, jotka voivat saada jotkut kokemaan, että Omalaina olisi jotenkin huijannut heitä. Kokemusteni perusteella Omalaina ei kuitenkaan ole varsinaisesti huijaus, eli se ei esimerkiksi yritä huijata käyttäjältä itselleen rahaa eikä se myöskään ole vaikuttanut jakavan lainahakemuksessa antamiani tietoja vääriin paikkoihin. Käytä nyt Omalainaa.

Edellä ollutta ehkä hieman negatiivista näkemystä ei laajempien Omalaina kokemusteni perusteella kannata tulkita niin, että Omalaina ei voisi olla aidosti hyödyllinen ja hyvä palvelu, mutta ennen päätöstä mahdollisen lainan nostamisesta on hyvä tutustua lainatarjoukseen tarkasti. Kokeile Omalainaa. Jos Omalaina ei innosta, niin voi hyvä vaihtoehto sille olla Sortter. Sen näyttämät lainatarjoukset ovat kokemusteni perusteella selkeämpiä.

Omalainan luotettavuudesta tarkemmin

Ensimmäinen asia, joka saattaa saada jonkun kokemaan pettymystä Omalainaan on sen lainatarjousten taso. Kun Omalainalta lähtee hakemaan lainaa, niin kertoo se arvion esimerkiksi kuukausierästä valitulla lainasummalla ja laina-ajalla. Koska Omalaina ei siis tarjoa itse lainaa, niin ei tuo ole lupaus siitä, että vaikka itselle tarjottaisiin lainaa, niin se olisi yhtä edullista kuin esimerkin perusteella voisi olettaa. Kokemusteni perusteella sanoisin, että kannattaa varautua siihen, että jos lainaa tarjotaan, niin on se ainakin jonkin verran esimerkkiä kalliimpaa.

Omalainan mahdollisesti ehdottamia lainatarjouksia tutkiessa on kokemusteni perusteella hyvä tietää se, että Omalaina vaikuttaisi näyttävän lainatarjouksen kuukausierän kohdalla tarjotun lainan tavallisen kuukausierän. Jokainen kuukausierä ei kuitenkaan välttämättä ole suuruudeltaan sama. Esimerkiksi viimeinen kuukausierä voi olla isompi, josta seuraa se, että lainasta joutuu maksamaan (hieman) enemmän kuin ilmoitetun kuukausierän perusteella saattaa olettaa.

Lisäksi on hyvä tiedostaa se, että vaikka Omalaina voi näyttää lainatarjouksia heti, niin ei sen avulla voi yleensä saada lainaa heti tilille. Tuo liittyy siihen, että Omalainan vertailuissa mukana olevat lainafirmat ovat isolta sellaisia, että ne haluavat nähdä digitaalisessa muodossa jonkinlaisen todisteen tuloista ennen kuin ne siirtävät lainan hakijan tilille.

On myös hyvä tietää se, että Omalaina ei lähtökohtaisesti tee yksittäistä lainavertailua kaikkien sen lainakumppanien suhteen. Tuo johtuu siitä, että kaikki Omalainan kumppanit eivät tarjoa kaikkia Omalainan avulla haettavissa olevia lainasummia. Esimerkiksi 500 euron vertailu voi jäädä varsin suppeaksi ja samoin toisesta päästä esimerkiksi 50 000 euron lainan.

Omalaina ei siis ole täydellinen palvelu, mutta koska se on ilmainen ja nopea käyttää & voi kokemusteni perusteella löytää mukavia lainatarjouksia, niin on se minusta silti hyödyllinen palvelu. Kivaa on myös se, että Omalainan ehdottaman lainan voi jättää ottamatta, eli mitään sitoutumispakkoa ei ole. Voisin hyvinkin käyttää itse tulevaisuudessa uudelleen Omalainaan. Hae lainaa Omalainan avulla.

Sivun kirjoittajalla on kokemuksia Omalainasta useammalta vuodelta. Uusimmat kokemukset ovat vuodelta 2024.