Tietoturvaohjelmat – Suositellut tietoturvaohjelmistot 2024

Tietoturvaohjelmat voivat olla joko yksittäiseen asiaan tarkoitettuja tai sitten laajempia kokonaisuuksia. Yksittäiseen asiaan tarkoitettuja tietoturvaratkaisuja ovat esimerkiksi virustorjunta ja VPN. Tällä sivulla on suositeltuja laajempia tietoturvaohjelmistoja. Alempana olevassa taulukossa ylimmäksi listattu ohjelmisto oli ainakin tätä kirjoittaessani ensimmäiseksi vuodeksi halvin. On tyypillistä, että tietoturvaohjelmisto uusimishinta korkeampi kuin ensimmäisen vuoden hinta.

Tietoturvaohjelmistot

Ohjelmisto:Ominaisuuksia:
Total Security (TotalAV)Virustorjunta, laajempi suojaus, VPN, salasanat
F-Secure TotalVirustorjunta, identiteettisuojaus, salasanat, VPN
Avast UltimateVirustorjunta, laajempi suojaus, VPN

On mielestäni hyvä muistaa, että edes paras tietoturvaohjelma ei ole täydellinen. Tietoturvan näkökulmasta nettiä on siis aina syytä käyttää harkiten ja miettiä esimerkiksi sitä, mihin antaa mitäkin tietoja.

Etsitkö tietoturvaohjelmistoa yritykselle? Siinä tapauksessa esimerkiksi tämän sivuston tämä sivu voi olla hyödyllinen.

Mihin tietoturvan osa-alueeseen on tärkeintä panostaa?

Vaikka ideaalitilanteessa voikin huomioida kunnolla jokaisen mahdollisen tietoturvan osa-alueen, niin voi tuo käytännössä olla vaikeata. Ja mikäli esimerkiksi budjettirajoitusten takia pitää priorisoida joitakin tiettyjä osa-alueita, niin Virustorjunta.fi suosittelee varmistamaan ainakin sen, että käytössä on kunnon palomuuri sekä virustorjuntaohjelma. Esimerkiksi VPN on sen sijaan ainakin suurimmalle osalle käyttäjistä vähemmän tärkeä asia.

Korvaako VPN virustorjunnan?

Ei missään nimessä. Vaikka VPN voikin parantaa enemmän tai vähemmän toimivan anonymiteetin kautta tietoturvaa, niin ei se käytännössä millään tasolla suojaa viruksilta. Tuohon tarkoitukseen tarvitaan virustorjunta (ja siis omaa järjen käyttöä).

Keskittyneempiä tieturvaohjelmia: