Tietoturvaohjelmat – Parhaat tietoturvaohjelmistot 2023

Riippumatta siitä, mitä laitetta käyttää esimerkiksi netin selaamiseen, on syytä kiinnittää huomiota tietoturvaan. Nimittäin vaikka esimerkiksi kännyköitä ja perinteisiä tietokoneita voivatkin uhata hieman eri uhat, niin ovat käytännössä kaikki laitteet alttiita tietoturvaongelmille. Oman tai esimerkiksi yrityksen tietoturvan näkökulmasta tärkeätä on tietenkin ensinäkin se, että pyrkii välttämään turhia riskejä, mutta luonnollisesti myös sillä on merkitystä, että onnistuu valitsemaan omiin tarpeisiin hyvin sopivan tietoturvaohjelman tai kokonaisen tietoturvaohjelmiston.

Paras tietoturvaohjelmisto 2023 ja varavaihtoehto

Mielestäni paras tietoturvaohjelmisto 2023 on F-Secure Total. Kyseinen tietoturvaohjelmisto sisältää esimerkiksi virustorjunnan, VPN:n ja ominaisuuksia identiteettisuojausta varten. Olen nostanut F-Securen virustorjunnan tällä sivustolla parhaaksi vuoden 2023 virustorjunnaksi. Osta F-Secure Total.

F-Secure on ainakin varsin pitkän historian omaava Suomalainen tietoturvaan keskittyvä yhtiö ja sen luotettavuuden pitäisi olla jopa erittäin hyvällä tasolla. F-Secure Total -ohjelmisto maksaa tätä kirjoittaessani F-Securen nettisivustolla vuodeksi yhdelle laitteelle ostettuna 59,99€ ja jos ostaa sen useammalle laitteelle tai vuoden sijaan kerralla kahdeksi vuodeksi, niin voi saada varsin kivasti alennusta laite/vuosi-hinnasta. Osta nyt F-Secure Total.

Mikäli F-Secure Total ei jostain syystä innosta, niin voi hyvä vaihtoehto sille olla Avast Ultimate. Kyseinen ohjelmisto on jonkin verran kalliimpi kuin F-Secure Total, mutta sisältää myöskin laadukkaan virustorjunnan ja muita tietoturvan kannalta mahdollisesti hyödyllisiä ominaisuuksia. Osta nyt Avast Ultimate.

Etsitkö tietoturvaohjelmistoa yritykselle? Siinä tapauksessa esimerkiksi tämän sivuston tämä sivu voi olla hyödyllinen.

Mihin tietoturvan osa-alueeseen on tärkeintä panostaa?

Vaikka ideaalitilanteessa voikin huomioida kunnolla jokaisen mahdollisen tietoturvan osa-alueen, niin voi tuo käytännössä olla vaikeata. Ja mikäli esimerkiksi budjettirajoitusten takia pitää priorisoida joitakin tiettyjä osa-alueita, niin Virustorjunta.fi suosittelee varmistamaan ainakin sen, että käytössä on kunnon palomuuri sekä virustorjuntaohjelma. Esimerkiksi VPN on sen sijaan ainakin suurimmalle osalle käyttäjistä vähemmän tärkeä asia.

Korvaako VPN virustorjunnan?

Ei missään nimessä. Vaikka VPN voikin parantaa enemmän tai vähemmän toimivan anonymiteetin kautta tietoturvaa, niin ei se käytännössä millään tasolla suojaa viruksilta. Tuohon tarkoitukseen tarvitaan virustorjunta (ja siis omaa järjen käyttöä).

Keskittyneempiä tieturvaohjelmia: