VPN hidastaa nettiä – VPN-yhteyksien nopeudessa on eroja

VPN-palveluiden niin sanottujen arkikäyttäjien kohdalla VPN-palveluiden laadukkuutta arvioitaessa yksi tärkeimmistä asioista on se, miten nopeita yhteyksiä ne tarjoavat. Ei esimerkiksi ole oikeastaan mitään järkeä käyttää VPN-yhteyttä lähetysten katsomiseen, jos VPN-yhteyden hitaus aiheuttaa sen, että lähetyksen kuva katkeilee vähän väliä.

VPN-yhteyksiä tarjoavat firmat myös vaikuttavat ymmärtävän tuon asian hyvin: parhaiden VPN-palveluiden kanssa tilanne on kokemusteni perusteella se, että netin nopeuden suhteen ei niin sanotusti tavallisessa käytössä huomaa mitään negatiivista vaikutusta VPN-yhteydestä. Nuo parhaat VPN-yhteydet ovat lähtökohtaisesti maksullisia.

Jos jokin firma tarjoaa VPN-yhteyttä ilmaiseksi, niin on lähtökohtaisesti niin, että he eivät voi panostaa VPN-palveluun yhtä paljon kuin palveluita myyvät tahot. Ei siis ole perusteetonta olettaa, että ilmaiset VPN-yhteydet ovat tyypillisesti hitaampia kuin kaupalliset VPN-yhteydet. Lisäksi myös kaupallisten VPN-palveluiden kesken voi kokemusteni perusteella olla eroja.

Jos etsit erityisen nopeaa VPN-yhteyttä, niin suosittelen kokemusteni perusteella valitsemaan NordVPN:n. Sillä on hyvin VPN-yhteyksiä eri puolilla ja mistään olevan yhteyden kanssa en muistaakseni ole havainnut nopeuden suhteen hidastumista. NordVPN:n on tarjolla myös kuukausimaksulla. Tuo voi olla ihan kätevää, jos epäilee, että onko sekään riittävän nopea VPN omaan tarpeeseen. NordVPN toimii kokemusteni perusteella hyvin puhelimella ja tietokoneella. Osta nyt NordVPN.