Norton 360 – kannattaako valita Standard, Deluxe vai Premium? Ja muuta tietoa

Norton on yksi tunnetuimmista virustorjuntaohjelmia kehittävistä yhtiöistä, ja kyseisen yhtiö tämänhetkinen lippulaiva on nimeltään Norton 360. Tuosta Norton 360 -virustorjunnasta on sitten vielä kolme eri tasoa: Standard, Deluxe ja Premium. Tämän sivun tarkoituksena on antaa perustietoja tuosta Norton 360 -tuoteperheestä ja ehkä auttaa sen päättämisessä, mikä tasoista kannattaa valita. Tietoa on myös esimerkiksi Norton 360 alennuksista.

Aloituspiste: Onko Norton 360 hyvä virustorjunta?

Kyllä. Testien ja kokemusten perusteella se on yksi tämän hetken parhaista virustorjunnoista. Muun hyvän lisäksi Norton 360 myös esimerkiksi sisältään VPN:n.

Mitä eroa on Standard, Deluxe ja Premium Norton 360 -tasoilla?

Ominaisuuksien puolesta kyseiset vaihtoehdot ovat varsin samanlaisia, ja itse asiassa ainoa asia, jota Deluxessa on, ja jota Standardissa ei ole, on lapsilukko. Deluxessa ja Premiumissa on sitten puolestaan samat ominaisuudet. Ero noiden eri maksutasojen kohdalla tuleekin ennen kaikkea siitä, miten monella eri laitteella kyseinen maksutaso mahdollistaa Norton 360 -virustorjunnan käyttämisen. Standard-taso nimittäin mahdollistaa ohjelman käyttämisen vain yhdellä laitteella, Deluxe viidellä laitteella ja Premium peräti kymmenellä laitteella.

Lisäksi myös varmuuskopiointitilan määrä riippuu siitä, minkä maksutason valitsee: Standardilla saa tilaa 10 Gt, Deluxella 50 Gt ja Premiumilla 75 Gt.

Norton 360 hinnat – mikä maksutaso on paras diili?

Tätä kirjoittaessa Norton 360 Standardin tavallinen hinta on 74,90€, kun sen ostaa vuodeksi Nortonin verkkokaupasta, Deluxen tavallinen vuosihinta 94,90€ ja Premiumin tavallinen vuosihinta on 104,90€. Eli eri maksutasojen hinnat ovat varsin lähellä toisiaan. Tuosta voi tulla helposti siihen lopputulokseen, että jos ei ole täysin varma siitä, että haluaa Norton 360 -virustorjunnan vain yhdelle laitteelle, niin Deluxe tai Premium on parempi ostos.

Ja äkkiseltään ajateltuna Deluxe on usein vielä parempi vaihtoehto: Deluxen ja Premiumin ominaisuuksissa on vielä vähemmän eroa kuin Standardin ja Deluxen, ja jos ei usko, että tarvitsee virustorjunnan yli viidelle laitteelle, niin vaikuttaa Premium hieman turhalta.

Hyvä huomata: Nortonin verkkosivuston mukaan Deluxe ja Premium -tasojen sisältämä lapsilukko ei toimi Mac-koneissa, eli jos ihan vaan lapsilukon takia olisi hankkimassa Standardin sijaan Deluxea, niin ei se liene hyvä idea, jos käytössä on Mac.

Norton 360 alennus – onko olemassa toimivaa Norton 360 alennuskoodia?

Ylempänä tuli esille Norton 360 virustorjunnan tavalliset hinnat eri palvelutasoilla. Norton 360 on kuitenkin varsin helppo saada ihan tuntuvalla alennuksella Nortonin verkkokaupasta, ja tätä kirjoittaessa Standard-tasolle saa alennusta 34%, Deluxe-tasolle 36% ja Premium-tasolle 33%. Noiden alennusten myötä yhdeksi vuodeksi tilatun Standardin hinta olisi 48,90€, Deluxen 59,90€ ja Premiumin 69,90€. Koska Deluxelle saa prosentuaalisesti hieman isomman alennuksen kuin kahdelle muulle, niin muuttuu se kaiketi vielä hieman paremmaksi diiliksi, kuin se ilman alennusta olisi.

Miten edellä kuvatun alennuksen saa? Se pitäisi saada ihan vaan menemällä Nortonin verkkosivustolla ja valitsemalla haluttu tuote. Tuo saattaa nimittäin hyvinkin olla sen tyyppinen alennus, joka on aina tai ainakin lähes aina tarjolla.

Entäs se alennuskoodi? Kun menee kassalle maksamaan omaa Norton 360 -tuotetta, niin huomaa, että siellä on laatikko, johon voisi syöttää alennuskoodin (kun laatikon klikkaa auki, niin kysytään kuponkikoodia). Ainakaan itse en kuitenkaan ole nähnyt netissä yhtään oikeata alennuskoodia Nortonille. Ja kaikki ns. alennuskoodisivustotkin näyttivät vain linkittävän Nortonin sivuille. Eli lienee mahdollista, että ainakaan mitään yleisessä käytössä olevaa Norton 360 alennuskoodia ei edes ole olemassa. Siirry Nortonille ja nappaa alennus ilman koodia.