Onko Bondora huijaus vai luotettava? Bondora kokemuksia ja tietoa

Bondora on Virosta lähtöisin oleva pikalainoja tarjoava palvelu. Se on ainakin tätä kirjoittaessani virallisesti rekisteröity palveluksi, joka voi harjoittaa luotonantoa Suomessa (asian voi pyrkiä tarkistamaan tämän sivun kautta) ja lisäksi se on varsin pitkäikäinen palvelu. Noiden asioiden puolesta Bondoran luotettavuus on siis kunnossa. On kuitenkin joitakin asioita, jotka on mielestäni hyvä tietää, jos pohtii sitä, onko Bondora huijaus.

Ensinäkin, Bondora käyttää vaihtelevaa korkohinnoittelua. Se voi tarjota vaihtelevia korkoprosentteja esimerkiksi eri kokoisille lainoille ja vaihdella korkoprosentteja eri aikojen välillä tarjottavien yhtä suurien ja pitkän laina-ajan lainojen suhteen. Eli, jos olet vaikkapa ottanut vuosi sitten 1 000 euron lainan Bondoralta 6 kuukauden laina-ajalla ja maksanut sen pois, niin ei ole takeita siitä, että jos nyt otat saman kokoisen lainan samalla puolen vuoden laina-ajalla, niin korkoprosentti olisi sama. Tarkista siis aina hyvin lainan ehdot ennen kuin teet päätöstä sen nostamista.

Toinen asia, joka kannattaa huomioida Bondoran luotettavuutta arvioittaessa on sen lisäpalvelut. Bondora nimittäin tarjoaa kokemusteni perusteella jopa todella innokkaasti erilaisia lisäpalveluita, jotka voivat aiheuttaa lisämaksettavaa. Nuo lisäpalvelut ovat siis vapaaehtoisia, mutta varsinkin, jos ei ole ottanut ennen lainaa Bondoralta, niin saattaa luulla, että jokin sellainen olisi pakko ottaa. Kokemusteni perusteella noin ei kuitenkaan ole.

Kolmas asia, joka voi olla hyvä huomioida on se, että Bondora voi kokemusteni perusteella ehdottaa myös sellaista lainaa, jota et hakenut. Eli siis lainasumman sekä laina-ajan suhteen eri lainaa. Tuo on tietysti tärkeä huomioida ennen päätöstä lainan nostamisesta, jos on mielessä tietynlainen laina, jonka haluaa.

Vielä yksi asia, joka Bondoran luotettavuuteen liittyen on mielestäni hyvä huomioida on se, että siinä miten nopeasti laina tulee pankkitilille voi olla vaihtelua. Eli jos esimerkiksi olet saanut joskus Bondoralta lainan pankkitilille alle 15 minuutissa, niin ei ole varmuutta siitä, että noin tapahtuisi seuraavalla kerralla. Toki Bondora on lähtökohtaisesti nettilainapaikaksi jopa poikkeuksellisen nopea.

Asia, joka ei liity suoraan Bondoraan itseensä, mutta on aina hyvä muistaa on se, että Bondoran nimissä voidaan lähettää esimerkiksi niin sanottuja kalasteluviestejä, joita siis Bondora ei itse ole lähettänyt. Kun on kyse lainoista, niin on erityisen tärkeä varmistaa se, miltä taholta esimerkiksi sähköposti on tullut, ettei vaikkapa anna henkilötietoja ja pankkitietoja, koska noille tietysti on monesti ihan aitoa tarvetta lainojen kanssa.

Yhteenveto

Bondora ei ole varsinaisesti huijaus, mutta huomioitavaa riittää. Tuostakin huolimatta Bondora voi mielestäni olla ihan hyvä valinta silloin, jos on tärkeätä saada mahdollisesti erityisen nopeasti ja helposti nettilaina. Hae nyt lainaa Bondoralta.