Onko Bondora huijaus 2024? Bondora laina kokemuksia ja tietoa

Tiivistelmä: Bondora ei kokemusteni ja tietojeni perusteella ole huijaus, mutta siltä lainaa hakiessa on hyvä olla hieman tarkkana. Bondora nimittäin tarjoaa lainoja eri koroilla ja lisäksi se tarjoaa innokkaasti maksullisia lisäpalveluita, joita ei siis kuitenkaan ole pakko ottaa. Bondora sopii kokemusteni perusteella parhaiten pienehköä lyhyeksi aikaa otettua pikalainaa varten. Hae lainaa Bondoralta.

Bondora kokemuksia ja tietoja laajemmin

Bondora on Virosta lähtöisin oleva pikalainoja tarjoava palvelu. Se on ainakin tätä kirjoittaessani virallisesti rekisteröity palveluksi, joka voi harjoittaa luotonantoa Suomessa (asian voi pyrkiä tarkistamaan tämän sivun kautta) ja lisäksi se on varsin pitkäikäinen palvelu. Noiden asioiden puolesta Bondoran luotettavuus on siis kunnossa. On kuitenkin joitakin asioita, jotka on mielestäni hyvä tietää, jos pohtii sitä, onko Bondora huijaus.

Ensinäkin, Bondora käyttää vaihtelevaa korkohinnoittelua. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, tarjota vaihtelevia korkoprosentteja esimerkiksi eri kokoisille lainoille ja vaihdella korkoprosentteja eri aikojen välillä tarjottavien yhtä suurien ja pitkän laina-ajan lainojen suhteen. Eli, jos olet vaikkapa ottanut vuosi sitten 1 000 euron lainan Bondoralta 6 kuukauden laina-ajalla ja maksanut sen pois, niin ei ole takeita siitä, että jos nyt otat saman kokoisen lainan samalla puolen vuoden laina-ajalla, niin korkoprosentti olisi sama. Tarkista siis aina hyvin lainan ehdot ennen kuin teet päätöstä sen nostamista.

Bondora ei vaikuttaisi onneksi tekevän sitä, että se vaihtaisi jo nostetun lainan korkoa siinä aikana, kun se on nostettuna. Jos se nostaisi otetun lainan korkoa ilman, että mahdollisuus sen tapahtumiseen on ilmoitettu todella selkeästi etukäteen, niin pitäisin sitä erittäin selkeästi huijauksena.

Toinen asia, joka kannattaa huomioida Bondoran luotettavuutta arvioittaessa on sen lisäpalvelut. Bondora nimittäin tarjoaa kokemusteni perusteella jopa todella innokkaasti erilaisia lisäpalveluita, jotka voivat aiheuttaa lisämaksettavaa. Nuo lisäpalvelut ovat siis vapaaehtoisia, mutta varsinkin, jos ei ole ottanut ennen lainaa Bondoralta, niin saattaa luulla, että jokin sellainen olisi pakko ottaa. Kokemusteni perusteella noin ei kuitenkaan ole.

Kolmas asia, joka voi olla hyvä huomioida on se, että Bondora voi kokemusteni perusteella ehdottaa myös sellaista lainaa, jota et hakenut. Eli siis lainasumman sekä laina-ajan suhteen eri lainaa. Tuo on tietysti tärkeä huomioida ennen päätöstä lainan nostamisesta, jos on mielessä tietynlainen laina, jonka haluaa.

Vielä yksi asia, joka Bondoran luotettavuuteen liittyen on mielestäni hyvä huomioida on se, että siinä miten nopeasti laina tulee pankkitilille voi olla vaihtelua. Eli jos esimerkiksi olet saanut joskus Bondoralta lainan pankkitilille alle 15 minuutissa, niin ei ole varmuutta siitä, että noin tapahtuisi seuraavalla kerralla. Toki Bondora on lähtökohtaisesti nettilainapaikaksi jopa poikkeuksellisen nopea.

Asia, joka ei liity suoraan Bondoraan itseensä, mutta on aina hyvä muistaa on se, että Bondoran nimissä voidaan lähettää esimerkiksi niin sanottuja kalasteluviestejä, joita siis Bondora ei itse ole lähettänyt. En henkilökohtaisesti ole koskaan saanut Bondoralta sähköpostiin tai puhelimeen viestiä, jossa pyydettäisiin antamaan henkilötietoja tai tilitietoja. Kaikki toiminta noihin liittyen on tapahtunut Bondoran nettisivuston ja sen avulla käytetyn oman nettipankin kautta. Edes laadukas virustorjunta tai hyvä VPN ei lähtökohtaisesti suojaa sellaiselta tietojen kalastelulta, jonka seurauksena päätyy antamaan itse omia tietojaan, eli suosittelen tarkkuutta henkilötietojen ja pankkitietojen kanssa.

Bondora on siis kokemusteni perusteella ihan hyvä lainapalvelu, jos sen lainaa ei ota pitkäaikaiseksi rahoitusratkaisuksi ja on tarkkana lainaa hakiessa. Noin ihan jo sen takia, että Bondoran korot eivät edes edullisimmillaan ole kovin edullisia. Mikäli haluat edullisemman, mutta todennäköisesti hitaammin saatavan lainan, niin voi olla hyvä idea kokeilla Omalainaa mikäli taasen Bondora vaikuttaa sinulle sopivalta, niin haluat ehkä hakea nyt lainaa Bondoralta.

Edellä mainittua Omalainaa on käsitelty luotettavuuden näkökulmasta tällä sivustolla enemmän varsinkin tällä sivulla.

Bondoran laina on niin sanottu kertalaina, jos joustoluotto olisi enemmän omaan mieleen, niin voi kokemusteni perusteella Ferratum olla hyvä valinta.