VPN – Paras VPN puhelimeen ja tietokoneelle

Kun on hankkimassa VPN-palvelua, niin ensimmäinen asia, joka kannattaa huomata on se, että niiden markkinointi on usein varsin lennokasta. Edes paras VPN ei todennäköisesti pysty tarjoamaan kaikkia niitä etuja, joita voisi olettaa saavansa, jos on vain tutustunut siihen, miten VPN-ohjelmista kertovat sivustosta mainostavat tuotteita. Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että VPN olisi hyödytön. Ainoastaan sitä, että omat odotukset kannattaa pitää melko hillittyinä.

Jos petyt hankkimaasi VPN-palveluun tai jopa et saa sitä ollenkaan toimimaan, niin voi olla kiva tietää, että vähintäänkin usea VPN-ohjelmia myyvä firma vaikuttaisi tarjoavan rahat takaisin takuun. Itselläni ei ole koskaan ollut tarvetta sellaisen hyödyntämiseen, niin en osaa kommentoida, miten nopeasti rahat mahdollisesti saa takaisin. Tällä sivulla on tietoa VPN-ohjelmista. Esittelen kokemusteni perusteella parhaan VPN-palvelun tietokoneelle ja puhelimeen ja lisäksi on esimerkiksi VPN-palveluiden hintavertailu. Käytännössä voit vertailun avulla myös löytää VPN-tarjouksia, koska listatut hinnat ovat tarjoushintoja.

Paras VPN

Olen käyttänyt NordVPN:ää tietokoneella ja puhelimella. Molemmilla niillä sitä käyttäessäni olen ollut jopa erittäin tyytyväinen. Ensimmäinen asia, josta tykkään paljon tämän VPN-palvelun kanssa on se, että se on erittäin helppokäyttöinen. Toinen asia, joka on kivaa on se, että yhteyksiä on varsin hyvin tarjolla. Luonnollisesti esimerkiksi Suomi-VPN ja useampia yhteyksiä USA:ssa. Ja noiden päälle useita muita.

Seuraava asia, josta pidän NordVPN:n suhteen on se, että käytössä oleva yhteys ei tuntuisi hidastavan ollenkaan nettiä. Voi olla, että käytännössä on jokin pieni hidaste, mutta ei sellaista, jonka ainakaan minä olen huomannut nettiä käyttäessäni. Seuraavana plussana NordVPN:n käyttämisessä voi pitää sitä, että sen yhteydet tuntuisivat todella luotettavilta, en nimittäin muista, että yhteys olisi katkennut kertaakaan sitä käyttäessäni. Ja vielä yhden plussan NordVPN saa siitä, että sitä näyttäisi voivan käyttää samalla tilauksella samaan aikaan ainakin kahdella laitteella.

NordVPN on siis mielestäni paras VPN, mutta täydellinen se ei ole. Ensimmäinen miinus tulee siitä, että jotkin sivustot tunnistavat, että käytät VPN-yhteyttä, kun NordVPN on päällä. Seuraava miinus tulee siitä, että vaikka NordVPN:n yhteydet ovat sinänsä jopa todella luotettavia, niin voi välillä mennä jonkin aikaa, että löytää VPN-yhteyden, jonka saa muodostettua. Ja vielä yksi miinus NordVPN:lle tulee sen hinnoittelusta: se ei ole läheskään halvin VPN. Ja mikäli NordVPN:n hinnoittelu tuntuu sinusta liian kovalta, mutta haluat kuitenkin VPN-ohjelman käyttöön, niin voit löytää halvemman vaihtoehdon esimerkiksi alempana tällä sivulla olevasta hintavertailuista. Osta nyt NordVPN.

Paras Mac VPN?

Olen itse käyttänyt NordVPN:ää perinteisellä tietokoneelle ja Apple iPhone sekä Samsung -puhelimilla. NordVPN:n kertoman perusteella sen pitäisi kuitenkin myös toimia esimerkiksi Macillä. Ja koska en näe mitään syytä olettaa, että NordVPN olisi huonompi Macilla kuin tietokoneella tai esimerkiksi iPhonella, niin sanoisin, että NordVPN on myös paras Mac VPN. Osta nyt NordVPN.

Paras Android VPN?

Olen tosiaan itse käyttänyt NordVPN:ää iPhonella ja Samsungin puhelimella. Jälkimmäisessä noista on käyttöjärjestelmänä Android. NordVPN:n pitäisi toimia myös muilla kuin Samsungin puhelimilla, joissa on käytössä Android-käyttöjärjestelmä. Voi kuitenkin olla hyvä varmistaa ennen NordVPN:stä maksamista, että oman käyttöjärjestelmän versio on yhteensopiva NordVPN:n kanssa. Todennäköisesti haasteita tulee lähinnä, jos käyttöjärjestelmän versio on todella vanha. Ainakin tätä päivittäessäni tieto siitä, miten uusi Android-käyttöjärjestelmän pitää olla, jotta NordVPN toimii sen kanssa, löytyi helposti NordVPN:n nettisivustolta. Osta nyt NordVPN.

Paras VPN-yhteys?

Yksittäinen VPN-ohjelma tarjoaa tyypillisesti jopa todella monta mahdollista VPN-yhteyttä. Lähtökohtaisesta siis kuitenkin niin, että yhdellä laitteella voi kerralla olla käytössä vain yksi VPN-yhteys. Kuitenkin, koska yhteyksiä voi jo yhden ohjelman kautta olla tarjolla jopa todella monta, niin on mielestäni täysin mahdoton sanoa, mikä olisi paras yksittäinen VPN-yhteys. Mikäli haluat löytää erityisen hyvän VPN-yhteyden, niin voi hyvä idea olla se, että hankit vaikkapa edellä mainitun NordVPN:n ja sitten kokeilet yhteyksiä niin pitkään, että löydät itseäsi erityisen paljon miellyttävän VPN-yhteyden. Itse en tosin ole niissä havainnut käytännössä mitään eroa NordVPN:n omien yhteyksien suhteen. Osta nyt NordVPN.

VPN-ohjelmisto

Vaikka isoin etu siinä, että hankkii NordVPN:n on mielestäni varsinainen VPN, niin saa NordVPN-tilauksella käytännössä VPN-ohjelmiston. NordVPN:n kertoman perusteella nimittäin jopa halvimmalla tilaustasolla saa VPN:n lisäksi mukana esimerkiksi ominaisuuden, jolla voi estää haittaohjelmia. Vaikka tuon myötä NordVPN:n ohjelmiston voi ajatella sisältävän virustorjunnan, niin jos haluat mahdollisimman hyvän virustorjunnan, niin suosittelen tutustumaan esimerkiksi tämän sivuston etusivuun.

Ilmainen kokeilu VPN-palveluun

En suosittelu käyttämään VPN-palvelua, joka on lähtökohtaisesti aina ilmainen. Vanha viisaushan taitaa mennä jotenkin niin, että jos et maksa tuotteesta, niin olet tuote. VPN-palveluiden kohdalla tuo saattaa tarkoittaa esimerkiksi sitä, että VPN-palvelu myy tietojasi. Vaikka täysin ilmaista VPN-palvelua ei välttämättä ole hyvä idea käyttää, niin voi olla hyvä idea hyödyntää maksullisen VPN:n palvelun ilmainen kokeilu tai jopa yli yksi sellainen. Seuravaksi tietoa mielestäni suositeltavien VPN-palveluiden ilmaisista kokeiluista.

Ilmaisia VPN-kokeiluja

PalveluIlmaisen kokeilun pituus
F-Secure VPN5 tai 7 päivää
Cyberghost1, 3 tai 7 päivää
Surfshark7 päivää, mutta ei kaikille laitteille

Halpa maksullinen VPN

pureVPN on muutenkin varsin edullinen VPN, mutta jos tarkastellaan viikon tilauksella hankittavaa maksullista VPN:ää, niin voi se tarjouksen myötä olla jopa halvin VPN. Se nimittäin tarjoaa viikon alle 1,5 euron hintaan. Tuon tarjouksen hyödyntäminen voi olla ihan kätevä asia ainakin siinä tapauksessa, että on ylipäätänsä epävarma siitä, haluaako ottaa VPN-ohjelman käyttöön. Osta nyt pureVPN.

Hintavertailu – hinta alk. yli viikon tilauksella

PalveluHintaArvio palvelusta
atlasVPN1.71€/kkOk
CyberGhost 2.11€/kkHyvä
pureVPN2.17€/kkOk
F-Secure VPN2.5€/kkTietokoneelle jopa erittäin hyvä, mutta en saanut toimimaan kunnolla puhelimella.
Surfshark2.74€/kkHyvä
NordVPN3.71€/kkParas
Avast Secureline4.0€/kkOk
ExpressVPN7.57€/kkHyvä

Hintatiedot perustuvat palveluiden ilmoittamiin tietoihin. VPN-palvelut eivät välttämättä ilmoita veroja sisältäviä hintoja kovin aikaisessa vaiheessa ostoprosessia. Kaikki VPN-palvelut voivat tehdä muutoksia hinnoitteluun sekä muuten palveluunsa. Mahdollisten hintojen muutosten suhteen voi olla kiva tietää se, että kokemusteni perusteella palvelut voivat alkaa tarjoamaan myös halvempaa tilaushintaa. Esimerkiksi CyberGhost on tehnyt tuon ja huomioiden sen, että kyseessä on hyvä VPN, on tuo varsin mukavaa. Mainittu NordVPN:n hinta on pyöristetty lähimpään senttiin. Enemmän NordVPN hinnoista tällä sivustolla.

VPN-sovellus käyttöön, esimerkki

  1. Mene NordVPN:n nettisivustolle.
  2. Valitse haluamasi tilaus.
  3. Luo tili ja maksa tilaus.
  4. Lataa VPN-sovellus laitteellesi.
  5. Kirjaudu sisään sovellukseen.
  6. Valitse haluamasi VPN-yhteys.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös sivut: