VPN-ohjelmat – Paras VPN puhelimeen ja tietokoneelle, 2024

VPN-palvelu voi tuoda netin käyttämiseen suojaa ja yksityisyyttä. On olemassa melko monia suosittuja VPN-ohjelmia, mutta kokemusteni perusteella niiden toimivuudessa ja helppokäyttöisyydessä on varsin paljon eroja. Suosittelen tällä sivulla kokemusteni perusteella parhaita VPN-ohjelmia puhelimeen ja tietokoneille. Ykkössuositus on molempiin sama, mutta niin sanottujen varavaihtoehtojen kohdalla on jonkin verran eroja.

VPN puhelimeen

Kokemusteni perusteella jopa ylivoimaisesti paras VPN-sovellus puhelimiin on NordVPN. Tämä VPN-palvelu on erittäin helppokäyttöinen, se ei tunnu hidastavan nettiä yhtään ja siitä löytyy kattavasti VPN-yhteyksiä eri paikoista. NordVPN ei ole maailman halvin VPN-ohjelmisto, mutta jos valitsee vähintään vuoden tilausjakson, niin on hinta kuukautta kohden laskettuna mielestäni kohtuullinen. Toki jos tarvitsee VPN-yhteyden vain vähäksi aikaa, niin voi kuukausitilaus olla parempi.

NordVPN tarjoaa 30 päivän ”rahat takaisin” -takuun. Tuo voi olla hyvä tietää ainakin sitä varten, jos kyseinen VPN ei toimikaan omassa puhelimessa, mutta sen kyllä pitäisi toimia kattavasti. NordVPN:ää voi kokemusteni perusteella käyttää samalla tilauksella puhelimella ja tietokoneella. Osta nyt NordVPN.

Lisätietoa NordVPN:stä: NordVPN kokemuksia.

Toinen suositukseni VPN:n puhelimeen haluaville on TotalAV:n Internet Security. TotalAV tunnetaan varsinkin sen virustorjunnasta, mutta ostamalla sen Total Security -paketin saa virustorjunnan mukana VPN-palvelun. Kyseinen VPN-ohjelma on kokemusteni perusteella erittäin hyvä puhelimeen. Yhteyksiä tosin on huomattavasti vähemmän kuin NordVPN:llä. Ennen TotalAV:n ostamista on hyvä tiedostaa, että sen uusimishinta on huomattavasti kalliimpi kuin ensimmäisen vuoden hinta.

TotalAV:n Internet Securityn lisäksi myös sen Total Security -tuotepaketti sisältää virustorjunnan lisäksi VPN:n. Total Security on kuitenkin kalliimpi eikä nähdäkseni enemmän hinnan väärti verrattuna Internet Securityn hankkimiseen. Osta TotalAV:n tuote.

Lisätietoa TotalAV:sta: TotalAV kokemuksia.

VPN-ohjelma tietokoneelle

NordVPN on siis kokemusteni perusteella paras valinta myös tietokoneelle VPN-palvelun haluaville. Tietokoneiden kohdalla sille kuitenkin löytyy paremmin hyviä vaihtoehtoja. Cyberghost voi olla hyvä valinta erityisesti siinä tapauksessa, jos NordVPN miellyttää, mutta sen hinta tuntuu omaan makuun hieman turhan korkealta. Kahden vuoden tilauksen valitsemalla Cyberghost on tätä kirjoittaessani mahdollista saada noin puoleen hintaan verrattuna NordVPN:ään. Osta nyt Cyberghost.

Toinen hyvä vaihtoehto NordVPN:lle on tietokoneiden kohdalla F-Secure VPN. En saanut kyseistä VPN:ää toimimaan kunnolla puhelimessa, mutta tietokoneella se oli jopa erittäin hyvä. Monet saattavat tykätä kyseisen VPN-sovelluksen kohdalla helppokäyttöisyyden lisäksi esimerkiksi siitä, että sen taustalla on pitkän historian omaava suomalainen pörssiyhtiö, F-Secure. Osta nyt F-Secure VPN.

VPN tietoa

VPN-palvelu ja VPN-ohjelma ovat niin sanotusti tavallisen käyttäjän näkökulmasta sama asia ja ne mahdollistavat VPN-yhteyden luomisen. Ilmaisu VPN-sovellus tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin VPN-ohjelma ja VPN-palvelu, mutta sana ”sovellus” yhdistetään usein niin sanotussa arkikielessä nimenomaisesti puhelimella ja tabletilla käytettäviin ohjelmiin. Termiä VPN-ohjelmisto voidaan käyttää ilmaisujen VPN-palvelu, VPN-ohjelma ja VPN-sovellus sijaan, mutta toisaalta se voi myös kuvata kattavampaa tuotetta.

VPN-suojaus – mitä se tarjoaa ja ei tarjoa

VPN-suojaus kannattaa ajatella ensisijaisesti tapana vaihtaa sitä IP-osoitetta, jonka eri palveluntarjoajat näkevät, kun menet niiden nettipohjaiseen palveluun. IP-osoitteen voi puolestaan ajatella olevan eräänlainen digitaalinen puhelinnumero. Tuon lisäksi VPN voi tiettyyn rajaan asti auttaa suojaamaan tekemisiesi yksityisyyttä netissä. VPN-suojaus ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole täydellinen yksityisyyden turva eikä se myöskään itsessään tarjoaa suojaa viruksilta tai sellaisilta huijauksilta, joiden puitteissa itse annat omia tietojasi jonnekin.

Lisäksi on hyvä tiedostaa se, että vaikka VPN voi siis tietyllä tavalla suojata oikean IP-osoitteesi näkymisen, niin monet nettipalvelut tunnistavat sen, että käytät todennäköisesti VPN-palvelua, jos sinulla on VPN-yhteys aktivoituna. Tuo voi johtaa siihen, että vaikka ne eivät tietäisi varsinaista IP-osoitettasi, niin saattavat ne estää sinulta palvelun käyttämisen johtuen oletetusta VPN:n käytöstä.

Lisää VPN-palveluihin liittyvää sisältöä tällä sivustolla: