Resurs Bank huijaus? – 2024 tietoa – Myös osamaksu käsittelyssä

Tämän sivun sisältö on järjestetty niin, että ensin kahdessa osiossa käsitellään Resurs Bankia mahdollisten huijausten ja luotettavuuden näkökulmasta, sitten Resurs Bankin laina on tarkemmassa käsittelyssä ja sitten viimeisessä osiossa käsitellään tarkemmin Resurs Bankin osamaksua. Tervetuloa lukemaan.

Huijaukset Resurs Bankin nimissä?

Jos et ole koskaan ottanut Resurs Bankilta lainaa tai muuten käyttänyt sen palveluita, niin ole erittäin varovainen, jos saat viestin tai puhelun, jossa tarjotaan sen lainaa tai esimerkiksi kerrotaan lainan lyhennyksen olevan myöhässä.

Perinteiset vinkit huijausviestien tunnistamiseen siitä, että ne ovat esimerkiksi kirjoitettu huonolla suomella ovat sinänsä ihan hyviä, mutta koska käännösohjelmat ovat nykyään erittäin laadukkaita, niin ei pelkästään kielestä voi päätellä sitä, onko kyseessä huijaus. Kiinnitä sen sijaan huomiota esimerkiksi siihen, korostetaanko viestissä kiireellisyyttä, lainan erityistä halpuutta (esimerkiksi koroton laina) tai sitä, että pitää käyttää pankkitunnuksia ja lähettää dokumentteja.

Mikäli olet siinä rajalla, että et ole täysin varma onko kyseessä huijaus vai ei, niin suosittelen menemään suoraan Resurs Bankin nettisivustolle, joka ainakin tätä kirjoittaessani on Suomessa https://www.resursbank.fi/, poimimaan sieltä asiakasneuvonnan ajantasaiset yhteystiedot ja ottamaan yhteyttä. En suosittele ottamaan yhteyttä esimerkiksi niin, että vastaat suoraan lähetettyyn sähköpostiin, koska joskus sähköpostin lähettäjän osoite voidaan saada näyttämään eri kuin miltä se oikeasti on.

Onko Resurs Bank itsessään huijaus?

Resurs Bank on pitkäikäinen ja varsin iso rahoituslaitos. Sillä on ainakin tätä kirjoittaessani virallinen lupa tarjota suomessa luottoja, kuten lainoja. Resurs Bankin rekisteröinti tuota varten on nimellä Resurs Bank AB Suomen sivuliike. Tuosta nimestäkin voi päätellä sen, että Resurs Bankin tausta on Ruotsissa. Resurs Bank on myös pörssilistattu Ruotsissa, Tukholmaan pörssiin. Pörssilistauksen voi nähdä lisäävän entisestään Resurs Bankin luotettavuutta.

Asia, joka ei sinänsä tee Resurs Bankista huijausta, mutta on toki hyvä tiedostaa on se, että Resurs Bankin lainat ja sen tarjoamat osamaksut eivät tyypillisesti ole erityisen edullisia korkoprosentin suhteen. Toki ne ovat kuitenkin onneksi paljon halvempia kuin esimerkiksi vanhat pikavipit, joiden todellinen vuosikorko saattoi olla yli 100%.

Yhteenveto: Resurs Bank itsessään ei ole huijaus, mutta sitä esittäen voidaan hyvinkin yrittää tehdä huijauksia. Tietyllä ikävällä tavalla tuon mahdollisuutta lisää se, että Resurs Bank on niin suosittu ja vakiintunut luottolaitos. Resurs Bankin lainaa voi hakea suoraan siltä itseltä tai sitten sen lainan voi yrittää niin sanotusti kilpailuttaa. Tuo jälkimmäinen voi olla järkevää varsinkin, jos Resurs Bankin korot epäilyttävät.

Resurs Bankin lainaa voi tietojeni perusteella tätä kirjoittaessani kilpailuttaa käyttäen esimerkiksi Omalainaa tai Etuaa. Olen käsitellyt myös noita molempia palveluita tällä sivustolla luotettavuuden näkökulmasta: 1) Omalainan luotettavuus ja 2) Etuan luotettavuus. Molemmat noista palveluista ovat kokemusteni perusteella ilmaisia käyttää sekä nopeita eikä kumpikaan niistä pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Kokeile nyt Omalainaa tai halutessasi kokeile nyt Etuaa.

Resurs Bankin lainasta muuta tietoa

Lainaesimerkki Resurs Bankilta.

Resurs Bankin laina ei lähtökohtaisesti ole valtavan nopeasti käytössä. Se ei siis sovi esimerkiksi heille, jotka haluaisivat pikavipin. Resurs Bankin lainaa ei myöskään varsinaisesti voi suositella heille, jotka haluavat ison lainan. Tuo puolestaan johtuu Resurs Bankin koroista, jotka isojen lainojen kohdalla vaikuttavat olevan verrattain korkeita. Resurs Bank voi sen sijaan soveltua hyvin heille, jotka haluavat pienehkön tai nettilainaksi keskikokoisen lainan ja ovat valmiit odottamaan sitä muutaman. Mielestäni Resurs Bank voi soveltua parhaiten 1 000€–20 000€ lainaa varten. Johtuen siitä, miten Resurs Bankin laina toimii yhdistelylainojen kohdalla, niin voi se olla erityisen hyvä valinta enintään 20 000€ yhdistelylainaa varten. Ylempänä mainitusti Resurs Bankin lainan voi siis kilpailuttaa esimerkiksi Omalainan avulla.

Resurs Bankin osamaksu

Esimerkki Resurs Bankin osamaksun kustannuksista. Yli 30% todellista vuosikorkoa ei voi pitää halpana edes 600 euron luoton kohdalla.

Resurs Bankin osamaksu on tätä kirjoittaessani tarjolla esimerkiksi Tjäreborgilla. Resurs Bankin osamaksun kohdalla sopivuus on mielestäni hieman erilainen kuin lainan kohdalla. Tämä nimittäin ei välttämättä ole valtavan hyvä vaihtoehto pienelle lainalle, jos pitää valita lainan tai osamaksun välillä ostosta tehdessä, koska pienen osamaksun kohdalla Resurs Bankin osamaksun todellinen vuosikorko on varsin korkea. Eli esimerkiksi 500€ luoton kohdalla voi olla mahdollista löytää halvempi laina Resurs Bankin osamaksulle.

Liittyen siihen, miten Resurs Bankin osamaksun hinnoittelu toimii, niin voi se taasen esimerkiksi 3 500€ osamaksun kohdalla olla ihan kilpailukykyinen lainalle. Mutta sitten taas toisaalta, vaikkapa 20 000€ osamaksun tapauksessa laina voi taas olla halvempi ratkaisu. Resurs Bankin osamaksusta itsessään ei ole saatavilla kovin paljon kokemuksia, mutta en näe ongelmaa siinä, että tekee oman yhdistelmän niistä niin, että lukee halutessaan kokemuksia Resurs Bankista itsessään ja sitten kokemuksia siitä kauppiaasta, joka tarjoaa Resurs Bankin osamaksua ratkaisuna. Ylempänä käsitellysti, Resurs Bank on siis mielestäni luotettava rahoitusyhtiö. Osamaksunkin kohdalla esimerkiksi Omalainaa voi hyödyntää siihen, että yrittää löytää halvemman rahoitusratkaisun. Kokeile nyt Omalainaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös tämä sivu: