Panda virustorjunta – Onko Panda Security hyvä valinta virustorjunnaksi?

Panda virustorjunta eli siis virallisesti Panda Security on yksi tämän hetken johtavia virustorjuntaohjelmia valmistavista tahoista, ja esimerkiksi Pandan ilmainen virustorjunta onkin noussut varsin suosituksi. Suosio ei kuitenkaan tässäkään tapauksessa tietenkään automaattisesti takaa laatua. Löydätkin siis tältä sivulta hieman tietoa Pandan ilmaisesta virustorjunnasta sekä sille tarjolla olevista Pandan maksullisista vaihtoehdoista.

Onko ilmainen Panda virustorjunta hyvä tuote?

Testitulosten (sivun lopusta löytyy lähteet) perusteella Pandan ilmainen virustorjunta on osaltaan erittäin hyvä, mutta sitten taas toisaalta sillä on jopa hieman pelottavia heikkouksia. Ja käytännössä tilanne on se, että Pandan ilmaisversio vaikuttaa olevan jopa loistava virustorjunta silloin, jos uhat tulevat internetin kautta, mutta sitten taas, jos tietoturvauhat voivat tulla esimerkiksi USB-tikun kautta, niin voi Panda olla melko isoissa vaikeuksissa.

Tuosta voi helposti vetää sen johtopäätöksen, että Pandan ilmainen virustorjunta voi olla hyvä valinta virustorjunnaksi silloin, jos käyttää laitteellaan vain nettiä, mutta sitten taas mikäli käyttää laitettaan laajemmin, niin löytyy Pandalle parempiakin vaihtoehtoja. Ja mikäli haluat tutkia Pandalle tarjolla olevaa hyvää vaihtoehtoa, niin suosittelen kokemusteni sekä tiedossani olevien testitulosten perusteella tutustumaan erityisesti F-Securen virustorjuntaan. F-Securen Internet Security on ainakin tätä päivittäessäni mielestäni paras virustorjunta.

Kannattaako investoida Pandan maksulliseen virustorjuntaan?

Pandalla on sen ilmaisen virustorjunnan lisäksi myös neljä maksullista virustorjuntaohjelmistoa. Kaikki kyseiset ohjelmistot ovat osa Dome-tuoteperhettä, ja sen sisältä löytyvät sitten Essential, Advanced, Complete ja Premium -paketit. Noiden pakettien erona on erityisesti se, miten paljon ekstrajuttuja ne sisältävät itse virustorjunnan päälle, ja käytännössä nuo ekstrajutut voivat olla esimerkiksi rajaton VPN, puhdistustyökalu ja salasanahallinta.

Se, kannattaako valita maksullinen Panda-virustorjunta, riippuu isolta osin siitä, miten hyödylliseksi kokee omalla kohdalla nuo lisäjutut. Se voi kuitenkin olla hyödyllistä tietää, että Pandan halvin maksullinen virustorjuntapaketti on moniin muihin virustorjuntaohjelmistoihin suhteutettuna edullinen, ja noin varsinkin ainakin tätä päivittäessäni ensimmäiseksi vuodeksi, koska se on mahdollista saada 50% alennuksella. Katso Pandan tuotepakettien ominaisuudet ja hinnat.

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on Panda Securitystä?

Kokemusten perusteella ihmiset vaikuttavat olleen keskimäärin varsin tai jopa todella tyytyväisiä Panda Securityyn. Ja käytännössä kehuja ovat keränneet esimerkiksi se, miten kevyt Pandan virustorjunta on, se miten hyvän suojan se antaa ja se, että se on helppokäyttöinen.

Negatiivista palautetta on puolestaan tullut esimerkiksi siitä, että jos hankkii Pandan ilmaisversion, niin näyttää se mainoksia, joissa mainostetaan Pandan maksullista versiota – se, miten ärsyttäväksi tuon kokee omalla kohdalla riippuu varmasti isolta osin henkilöstä. On hyvä huomata, että vaikka erilaisia mainoksia onkin siis ilmeisesti varsinkin ilmaisversion kanssa, niin on mahdollista, että myös maksullisen version kanssa markkinoidaan ainakin Pandan muita tuotteita.

Tällä sivulla Käytettyjä lähteitä: