Panda virustorjunta – Onko Panda Security hyvä valinta virustorjunnaksi? – Tietoa kokemuksista ja muusta

Panda virustorjunta eli siis virallisesti Panda Security on yksi tämän hetken johtavia virustorjuntaohjelmia valmistavista tahoista, ja esimerkiksi Pandan ilmainen virustorjunta onkin noussut varsin suosituksi. Suosio ei kuitenkaan tässäkään tapauksessa tietenkään automaattisesti takaa laatua. Löydätkin siis tältä sivulta hieman tietoa Pandan ilmaisesta virustorjunnasta sekä sille tarjolla olevista Pandan maksullisista vaihtoehdoista.

Onko ilmainen Panda virustorjunta hyvä tuote?

Testitulosten (sivun lopusta löytyy lähteet) perusteella Pandan ilmainen virustorjunta on osaltaan erittäin hyvä, mutta sitten taas toisaalta sillä on jopa hieman pelottavia heikkouksia. Ja käytännössä tilanne on se, että Pandan ilmaisversio vaikuttaa olevan jopa loistava virustorjunta silloin, jos uhat tulevat internetin kautta, mutta sitten taas, jos tietoturvauhat voivat tulla esimerkiksi USB-tikun kautta, niin voi Panda olla melko isoissa vaikeuksissa.

Tuosta voi helposti vetää sen johtopäätöksen, että Pandan ilmainen virustorjunta voi olla hyvä valinta virustorjunnaksi silloin, jos käyttää laitteellaan vain nettiä, mutta sitten taas mikäli käyttää laitettaan laajemmin, niin löytyy Pandalle parempiakin vaihtoehtoja. Ja mikäli haluat tutkia Pandalle tarjolla olevia vaihtoehtoja, niin suosittelen kokemusteni sekä tiedossani olevien testitulosten perusteella tutustumaan esimerkiksi F-Secure SAFEen ja Avast Premium Securityyn.

Kannattaako investoida Pandan maksulliseen virustorjuntaan?

Pandalla on sen ilmaisen virustorjunnan lisäksi myös neljä maksullista virustorjuntaohjelmistoa. Kaikki kyseiset ohjelmistot ovat osa Dome-tuoteperhettä, ja sen sisältä löytyvät sitten Essential, Advanced, Complete ja Premium -paketit. Noiden pakettien erona on erityisesti se, miten paljon ekstrajuttuja ne sisältävät itse virustorjunnan päälle, ja käytännössä nuo ekstrajutut voivat olla esimerkiksi rajaton VPN, puhdistustyökalu ja salasanahallinta.

Se, kannattaako valita maksullinen Panda virustorjunta, riippuu isolta osin siitä, miten hyödylliseksi kokee omalla kohdalla nuo lisäjutut. Se on kuitenkin hyödyllistä tietää, että Pandan maksulliset versiot ovat varsin halpoja ja lisäksi tätä kirjoittaessa saatavilla tukevalla alennuksella. Esimerkkinä tuosta voi mainita sen, että Essential-tuotepaketin tavallinen hinta on 34,99€/vuosi ja tätä kirjoittaessa se on 50% alennuksen myötä saatavilla hintaan 17,49€. Katso Pandan tuotepakettien ominaisuudet ja hinnat.

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on Panda Securitystä?

Kokemusten perusteella ihmiset vaikuttavat olleen keksimäärin varsin tai jopa todella tyytyväisiä Panda Securityyn. Ja käytännössä kehuja ovat keränneet esimerkiksi se, miten kevyt Pandan virustorjunta on, se miten hyvän suojan se antaa ja se, että se on helppokäyttöinen.

Negatiivista palautetta on puolestaan tullut esimerkiksi siitä, että jos hankkii Pandan ilmaisversion, niin näyttää se mainoksia, joissa mainostetaan Pandan maksullista versiota – se, miten ärsyttäväksi tuon kokee omalla kohdalla riippuu varmasti isolta osin henkilöstä. On hyvä huomata, että vaikka erilaisia mainoksia onkin siis ilmeisesti varsinkin ilmaisversion kanssa, niin on mahdollista, että myös maksullisen version kanssa markkinoidaan ainakin Pandan muita tuotteita.

Suositeltu mainokseton vaihtoehto Pandalle

Olen käyttänyt itse viime vuonna ja nyt vuonna 2021 TotalAV:n virustorjuntaa. Olen ollut käyttämääni virustorjuntaohjelmaan erittäin tyytyväinen eikä se kokemusteni perusteella näytä minkäänlaisia mainoksia. TotalAV:n maksulliset virustorjuntaohjelmistot ovat ensimmäisen vuoden hinnoiltaan jopa varsin halpoja. Katso TotalAV:n tarjoukset.

Tällä sivulla Käytettyjä lähteitä: