Onko Ferratum luotettava vai huijaus? Kokemuksia ja tietoa

Ferratum on tarjonnut Suomessa pikavippejä jo pitkään. Tuon myötä monella on kokemuksiani siitä. Niin myös itselläni. Kokemusteni ja tietojeni perusteella pyrin tällä sivulla vastaamaan erityisesti siihen kysymykseen, onko Ferratum huijaus vai luotettava palvelu. Samalla tullee kuitenkin selväksi laajemmin ajatukseni Ferratumista.

Ferratumin taustalla on nykyään sen niminen firma kuin Multitude SE. Kyseisen firman tausta on Maltalla, mutta se on listattu Saksaan Frankfurtin pörssiin. Sen, että firma on listattuna pörssissä voi nähdä jollakin tavalla lisäävän sen luotettavuutta. Pörssilistattuihin firmoihin nimittäin kohdistuu tyypillisesti enemmän tarkastelua kuin saman kokoisiin listaamattomiin firmoihin. Lisäksi pörssilistaus voi lisätä avoimesti firmasta saatavilla olevan tiedon määrää. Tätä kirjoittaessani Multituden markkina-arvo on yli 90 miljoonaa. Tuon myötä Multitudea voi pitää jo varsin hyvän kokoisena firmana.

Ferratumin pikavipin korot olivat aiemmin varsin kalliita. Korot ovat kuitenkin laskeneet paljon. Luonnollisestikaan tuota korkojen alentamista ei olettavasti ole tehnyt puhtaasti halusta olla entistä ystävällisempiä asiakkaille, vaan sen sijaan taustalla on kaiken järjen mukaan vaikuttanut se, miten pikavippien korkojen sääntelyä on kiristetty Suomessa. Vaikka Ferratum ei siis ole taustaltaan enää varsinaisesti suomalainen firma, niin koska se on rekisteröity Suomessa toimivaksi pikavippipalveluksi, niin pitää sen noudattaa sääntelyä. Sen, että Ferratum on virallisesti rekisteröitynä Suomessa lainoja tarjoavaksi tahoksi, voi nähdä merkkinä lisäluotettavuudesta.

Pikavippien korkoja säädellään tätä kirjoittaessani Suomessa sillä tavalla, että se jättää jonkin verran mahdollisuuksia pikavippifirmoille nostaa pikavippien korkoja, jos Suomen Pankki nostaa sen viitekorkoa. Suosittelen siis tarkistamaan hyvin lainasopimuksen sen suhteen, mitä omassa tarjotussa sopimuksessa sanotaan liittyen korkoon.

Ferratumin palvelu toimii kokonaan nettiselaimen kautta. Ferratumia käyttäessäsi et siis joudu lataamaan mitään laitteellesi. Jos sinulle ehdotetaan lataamista, niin suosittelen olemaan varovainen. Se saattaa altistaa esimerkiksi viruksille ja tietojen kalastelulle.

Kun olen ottanut Ferratumin asiakaspalveluun yhteyttä, niin on se onnistunut helposti ja yhteydenottoon on vastattu. Ainakin itse pidän noita asioita luotettavuuden kannalta erittäin tärkeinä.

Ferratum on tarjonnut joskus uusille asiakkaille korotonta pikavippiä. Enää pitkään aikaan tuollaista ei ole ollut tarjolla. Oletettavasti tuo liittyy heidän pikavippinsä alennettuihin niin sanotusti tavallisiin korkoihin, joiden myötä Ferratum ei voi enää tarjota edes uusille asiakkaille korotonta lainaa sillä idealla, että he myöhemmin jatkaisivat isoa korkoa maksavina asiakkaina. Korottomia pikavippejä ei kokemusteni perusteella ylipäätänsä ole enää tarjolla Suomessa, pois lukien mahdollisesti jotkin erittäin harvinaisesti kampanjat.

Mikäli sinuun otetaan yhteyttä taholta, joka kertoo olevansa Ferratum, niin ole varovainen sen kanssa, mitä tietoja jaat. Muistini mukaan Ferratum ei ole koskaan kysynyt itseltäni esimerkiksi sähköpostin tai puhelimen välityksellä esimerkiksi pankkitunnuksien tietoja tai sosiaaliturvatunnusta.

Yhteenveto voi todeta, että Ferratum ei kokemusteni perusteella ole huijaus enkä myöskään ole saanut muuten syytä pitää sitä sellaisena, mutta tietysti aina kun käsitellään rahaa ja henkilötietoja netissä, niin on syytä olla korostuneen varovainen. Varsinkin todella ison korkojen alennuksen myötä Ferratum on myös mielestäni hyvä paikka hakea pikavippiä netistä, jos sellaiselle on todellinen tarve. Kuitenkin on aina hyvä muistaa se, että pikavippi sopii ylivoimaisesti parhaiten ainoastaan jopa erittäin lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Kokemukset koskien Ferratumia voivat vaihdella henkilöstä toiseen ja Ferratum voi tehdä muutoksia sen toimintaan. Mene nyt Ferratumille.