Bitdefender kokemuksia – Hyvää ja parannettavaa

Bitdefener tarjoaa useimpia eri tietoturvaratkaisuja. Ehkä tunnetuin niistä on “Internet Security”. Kerron tällä sivulla kokemuksistani liittyen tuohon Bitdefenderin tuotteeseen.

Ensimmäisen plussan Bitdefender saa siitä, että se tarjoaa Internet Securitylle 30 päivän ilmaisen kokeilun. Erityisen mukavaa on se, että tuota kokeilua varten ei edes tarvitse antaa maksutietoja. Kokeilun pitäisi mahdollistaa virustorjunnan käyttäminen jopa 10 laitteella, mutta mukavaa on se, että jos menee maksamaan Bitdefender-tilausta, niin ei järjestelmä vaadi automaattisesti ostamaan noin monelle laitteelle olevaa tilausta.

Bitdefenderin lataaminen tietokoneelle on helppoa. Ensin latautuu asennusohjelma ja sen avulla voi sitten suorittaa varsinaisen tuotteen lataamisen. Se on melko nopeata, mutta ei ehkä niin nopeata kuin voisi toivoa. Kun Bitdefenderin on saanut asennettua, niin voi käydä niin, että jos laitteella on jo valmiiksi virustorjunta, niin vaatii Bitdefender, että se pitää poistaa ennen kuin Bitdefenderin voi ottaa käyttöön.

Kun Bitdefenderin ottaa käyttöön, niin haluaa se ensin suorittaa alkutarkistuksen. Tuo näyttäisi olevan melko nopeata. Sen jälkeen pääsee tutustumaan Bitdefenderin ominaisuuksiin laajemmin. Varsinaisen virustorjunnan lisäksi on tarjolla esimerkiksi virusskannaus ja VPN. Noista jälkimmäisen suhteen mahdollisesti ainakin suomalaisesta näkökulmasta pienenä miinuksena voi pitää sitä, että Suomi-VPN:ää ei näyttäisi olevan tarjolla. Suomalaisesta näkökulmasta Bitdefender Internet Securityn miinuksena voi myös mahdollisesti pitää sitä, että virustorjuntaohjelmisto ei ole tarjolla suomeksi. Mikäli haluat suomeksi olevan virustorjunnan, niin suosittelen hankkimaan F-Secure Internet Securityn.

Bitdefenderin käyttö ei näyttäisi hidastavan nettiä tai laitetta muuten ollenkaan. Tuo tietysti on varsin tyypillistä nykyisille hyville virustorjuntaohjelmistoille.

Omat kokemukseni Bitdefender Internet Securitystä olivat vähintäänkin varsin hyviä ja kun ottaa huomioon tarjolla olevan ilmaisen kokeilun sekä sen, että kyseinen ohjelmisto on saanut hyviä tuloksia virustorjuntatesteissä, niin voi Bitdefender Internet Security olla mielestäni ainakin kokeilemisen arvoinen virustorjuntaohjelmisto.

Kokemukset voivat vaihdella ja Bitdefender voi tehdä muutoksia tarjontaansa.