NordVPN kokemuksia 2021 – Nopeus, hinnat, NordVPN ja Netflix, alennukset & muuta

NordVPN on erittäin suosittu VPN-palvelu. Suosio ei kuitenkaan takaa sitä, että se olisi hyvä VPN. Osittain NordVPN:n suosion innoittamana päädyin kuitenkin itse hiljattain kokeilemaan NordVPN:ää ja löydätkin tältä sivulta kokemuksiani siitä. Lisäksi tällä sivulla on myös esimerkiksi tietoa NordVPN-palvelun hinnoista. Ja sivun lopussa on vielä sitten kommenttiosio, jonne voi halutessaan lisätä omia NordVPN-kokemuksia.

NordVPN:n tilaaminen

NordVPN-palvelu on helppo tilata (ainakin) yrityksen kotisivujen kautta. Tilaaminen ei vaadi kuin muutaman perustiedon tilaajasta ja maksutietojen antamisen sekä maksun suorittamisen. Tilauksen tekemisen jälkeen voi avata helposti oman NordVPN-tilin.

NordVPN:n käytettävyys

NordVPN-ohjelman käyttöliittymä on ainakin tietokoneella käytettäessä erittäin miellyttävä: siitä on karsittu kaikki ylimääräinen pois ja halutut asiat on helppo löytää. Mahdollisena pienenä huonona puolena voi pitää sitä, että käyttöliittymä ei vaikuta olevan tarjolla suomeksi – kiitos käyttöliittymän selkeyden ei tuo kuitenkaan ole ainakaan iso ongelma. Itse varsinaisen VPN-ohjelman lisäksi, NordVPN:llä on myös esimerkiksi Chrome-selaimella lisäosa, jota sitäkin on helppo käyttää.

NordVPN:n vaikutus netin nopeuteen

Aiemmin, kun käytin Avastin VPN -palvelua, niin olin ehkä jopa hieman yllättänyt siitä, miten selkeä vaikutus sillä näytti olevan netin nopeuteen. NordVPN-palvelua käyttäessä taas en huomannut kuin ihan alussa hitautta netin kanssa, ja sitten netti näytti palautuvan normaaliin nopeuteen.

Tarjolla olevien VPN-sijaintien määrä

NordVPN-palvelua käytettäessä voi valita varsin tai jopa todella kattavasti halutun maan. Samaan aikaan kuitenkin varsinkin uuden käyttäjän näkökulmasta sijainnin valitsemisessa on kivaa se, että NordVPN pyrkii automaattisesti etsimään sopivimman VPN-yhteyden halutulta alueelta, eli NordVPN:ää käyttäessä ei joudu itse pohtimaan sitä, että mikä vaikkapa USA:n VPN-sijainneista olisi paras.

Netflix ja NordVPN

Ainakin tätä tekstiä kirjoittaessa NordVPN:n kanssa saa pääsyn Netflixin USA-valikoimaan. Joidenkin muiden maiden kohdalla sen sijaan vaikutti olevan vaikeuksia päästä käsiksi kyseisen maan Netflix-valikoimaan.

NordVPN – hinnat

NordVPN pyrkii myymään erityisesti 1 kuukauden, 1 vuoden ja 2 vuoden tilauksia. Tätä kirjoittaessa noiden eri pituisten tilausten ilmoitetut normaalihinnat ovat 1 kuukausi = 10,16€, 1 vuosi = 121,92€ ja 2 vuotta = 243,84€. Noiden hintojen suhteen on kuitenkin hyvä huomata ainakin kaksi asiaa: 1) NordVPN vaikuttaa tarjoavan jatkuvasti alennuksia vuoden sekä kahden vuoden tilauksille ja 2) kyseiset hinnat eivät sisällä ALVia, ja kun otetaan huomioon nuo kaksi asiaa, niin ovat ainakin tätä sivua päivittäessä todelliset NordVPN hinnat:

  • 1 kuukausi = 12,60€
  • 1 vuosi = 62,19€ (eli noin 5,18€ per kuukausi – koko tilaushinta toki veloitetaan kerralla)
  • 2 vuotta = 93,81€ (eli alle 4 euroa/kuukausi)

Hyvä huomata: koska NordVPN käyttää varsinaisena valuuttana Yhdysvaltain dollaria, niin voivat euroissa määritellyt hinnat todennäköisesti heilua jonkin verran.

NordVPN ja ilmainen kokeilujakso

NordVPN:n nettisivujen perusteella voi ehkä saada kuvan siitä, että siltä olisi saatavilla 30 päivän ilmainen kokeilujakso. Kokemusteni, eli siis käytännössä sen, että palvelusta piti maksaa heti, perusteella tuo ilmainen kokeilujakso lienee kuitenkin oikeastaan vain 30 päivän palautusoikeus.

NordVPN:n asiakaspalvelu

NordVPN:n asiakaspalvelu vaikuttaa hyvältä: ainakin Suomen aikaa iltapäivästä löytyi nopeasti hyvää englantia kirjoittava ja avulias asiakaspalveluhenkilö.

NordVPN ja Suomi

NordVPN tarjoaa mahdollisuuden muodostaa VPN-yhteys myös niin, että käyttäjän sijainniksi määritellään Suomi. Kokeiluni perusteella NordVPN:n Suomi-yhteyden avulla pystyy käyttämään Yle Areenaa ja Ruutu-palvelua, mutta entinen Katsomo eli siis nykyinen mtv-palvelu sen sijaan ei suostunut VPN-yhteyttä käytettäessä näyttämään muuta kuin mainoksia. Lisäksi on hyvä huomata, että vaikka Ruutu toimi NordVPN:n kanssa, niin oli kirjautumisessa sinne hieman haasteita.

NordVPN:n Suomi-yhteys vaikutti kokonaisuudessa varsin nopealta, mutta ainakin omassa tapauksessani se oli ensimmäiset arviolta noin 5 minuuttia varsin hidas. Toisaalta tuo hitaus saattoi johtua osittain myös siitä, että kokeilin VPN-yhteyttä heti oman laitteeni uudelleenkäynnistämisen jälkeen. Kokeilin NordVPN:n Suomi-yhteyttä ollessani Suomessa.

Yhteenveto NordVPN kokemuksistani ja tiedoista

En omaa kokemusta kovin monesta eri VPN-palvelusta, mutta jo tähänastisten kokemusten perusteella on helppo todeta, että NordVPN vaikuttaa olevan oikein hyvä valinta VPN-palveluksi. Ja aivan erityisen hyvä valinta NordVPN vaikuttaa olevan, jos on valmis maksamaan kerralla vuoden tai kahden vuoden tilauksesta: mielestäni NordVPN:n hinta-laatusuhde nousee noilla tilauspituuksilla jopa loistavaksi. Osta nyt NordVPN.

Hyvä tietää -osio:

NordVPN alennuskoodi saattaa aiheuttaa lisämaksamista!

Kun lähtee tekemään tilausta NordVPN:n nettisivuilla, niin näkee ehkä kohdan, jossa kysytään: “Onko sinulla kuponki?” ja siitä klikkaamalla näkyviin tulee laatikko, johon voi syöttää alennuskoodin. Vaikuttaa kuitenkin olevan niin, että alennuskoodin syöttäminen saattaa jopa nostaa tilauksen hintaa. Oletettavasti tuo liittyy siihen, että NordVPN tarjoaa jo itse ilman mitään alennuskoodia niin suuria alennuksia, että alennuskoodin käyttäminen kääntyy jotenkin negatiiviseksi.

Erityisen harmillinen homma noissa niin sanotuista käänteisalennuksissa on se, että niiden vaikutus ei näytä poistuvan edes sillä, että poistaa alennuskoodin. Ja mikäli erehtyy käyttämään käänteiskoodia, eikä sen vaikutus näytä poistuvan, niin kannattaa sulkea ja avata selain uudelleen tai käyttää jopa kokonaan toista selainta – esimerkiksi uuden välilehden käyttäminen ei näytä riittävän siihen, että alennuskoodin vaikutus poistuu. Osta nyt NordVPN ilman alennuskoodia.

Päivitys: Löysin pienen etsimisen jälkeen 3 aidosti toimivaa NordVPN alennuskoodia. Ne on listattu lisätietoineen tälle sivulle.

“Suomi” löytyy F-kirjaimen kohdalta

Kun tilaa NordVPN:ää, niin saattaa törmätä siihen, ettei tilauslomakkeen suomeksi olevasta maalistasta näytä löytyvän Suomea. Kokemusteni perusteella se kuitenkin löytyy F-kirjaimen kohdalla, eikä siis S-kirjaimen kohdalta.

Tilauksen voi perua asiakaspalvelun kautta

Ainakaan tätä kirjoittaessa NordVPN-tilausta ei pysty perumaan VPN-palvelun käyttöliittymän tai edes oman NordVPN-tilin kautta. Peruminen onnistuu kuitenkin ottamalla yhteyttä NordVPN:n asiakaspalveluun.

NordVPN ei sisällä virustorjuntaa

Nykyään on jonkin verran ohjelmistopaketteja, jotka sisältävät sekä VPN:n että virustorjunnan. NordVPN ei kuitenkaan sisällä virustorjuntaa, ja mikäli haluat ostaa samalla VPN:n ja virustorjunnan, niin kannattaa ehkä tutustua esimerkiksi Norton 360 -ohjelmistoon.

Voit jakaa alla olevan kommenttiosion kautta omia NordVPN kokemuksia

Tämän sivun tiedot perustavat kirjoittajan omiin kokemuksiin sekä sivun kirjoittamisen/päivittämisen aikana poimittuihin tietoihin. NordVPN voi luonnollisesti tehdä muutoksia ja erot kokemuksissa ovat mahdollisia. Hanki nyt NordVPN.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *