NordVPN kokemuksia 2024 – Onko NordVPN luotettava?

Oletan, että kun olet tällä sivulla, niin tiedät ainakin suunnilleen, mihin VPN-palvelua voi käyttää ja mitkä ovat sen mahdollisia hyötyjä. En siis ala lässyttämään noista asioista, vaan keskityn vuoden 2024 ja sitä aiempiin NordVPN kokemuksiini sekä yleisemmin kyseiseen palveluun. NordVPN voi vuonna 2024 olla hyvinkin maailman tunnetuin VPN-palvelu.

Ensimmäisen plussan NordVPN saa kokemusteni perusteella siitä, että se on helppo tilata ja maksaa sen nettisivustolla. Pientä negatiivista palautetta NordVPN:llä voi tosin antaa siitä, että se näyttää verot sisältävät hinnat vasta kassalla.

Olen käyttänyt NordVPN:ää lähinnä tietokoneella. Sillä sitä on jopa todella helppo käyttää. NordVPN:n käyttöliittymä on mukava kartta, josta voi valita sen, mistä haluaa yhteyden. Mukana on myös Suomi-VPN. Kokemusteni perusteella Suomi-VPN toimii yhdistämisen suhteen varsin luotettavasti, joskaan aina yhdistäminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla.

NordVPN tietokoneella. Kartassa näkyvissä Eurooppaa, kartta mahdollistaa helpon siirtymisen esimerkiksi Yhdysvaltojen kohdalle. Tässä kuvan tapauksessa on siis käytössä yhteys suomalaiseen VPN:ään.

Suomi-VPN:n lisäksi olen käyttänyt NordVPN:n valikoimasta erityisesti USA-VPN:ää. Sen kanssa on monesti vähän enemmän hakemista sen suhteen, miten nopeasti yhteyden saa muodostettua. Joskus pitää siirtyä eri kohtaan USAa, että saa yhteyden onnistumaan.

Lievästi ärsyttävää on se, että jos yhteys haluttuun paikkaan USA:ssa ei onnistu, niin saattaa NordVPN lähteä muodostamaan yhteyttä Suomeen. Noin ilmeisesti sen takia, että viimeinen onnistunut yhteys on ollut Suomi-VPN:ään. Mielestäni olisi parempi, jos ohjelma yrittäisi tuossa tapauksessa kuitenkin automaattisesti yhteyttä johonkin toiseen USA-VPN:ään Suomi-VPN:n sijaan.

Hyvää USA-yhteyksien sekä Suomi-yhteyden suhteen on se, että sellaisten käyttämisellä ei tunnu olevan ainakaan pienen alkuhidastelun jälkeen mitään vaikutusta siihen, miten nopeasti tietokoneen netti toimii. Mahdollinen heikompi puoli on se, että jotkin sivustot mahdollisesti tunnistavat, että käytät VPN:ää.

Tietokoneen lisäksi olen käyttänyt NordVPN:ää matkapuhelimella. Kokemusteni perusteella se voi olla jopa parempi kännykällä kuin tietokoneella. Noin on varsinkin, koska yhteyden vaikuttaisi pystyvän muodostamaan vielä nopeammin ja luotettavammin. Myös puhelimella käytettäessä NordVPN:n käyttöliittymä on mukava. Kivaa on myös se, että puhelimella käytettäessä en ole huomannut, että NordVPN:n toiminnassa oleminen vaikuttaisi mitenkään netin nopeuteen. Osta nyt NordVPN.

Kuva siitä, kun NordVPN on käytössä puhelimella. Tässä tapauksessa yhteys on muodostettu Yhdysvaltalaiseen VPN:ään ja siellä tarkemmin ottaen Charlotte-VPN:ään. Tykkään tässä käyttöliittymästä erityisesti noista selkeistä napeista yhteyden keskeyttämistä ja lopettamista varten. Jos valitsee keskeyttää yhteyden, niin tarjoaa järjestelmä kokemusteni perusteella mahdollisuuden tehdä sen viideksi minuutiksi, 30 minuutiksi tai tunniksi.

Onko NordVPN luotettava?

Käsittääkseni NordVPN ei ole yrittänyt veloittaa itseltäni enempää rahaa kuin olen ollut valmis maksamaan. Myöskään esimerkiksi mainospostia en käsittääkseni ole alkanut saamaan enempää NordVPN:n takia. Yhteyksien suhteen taas NordVPN vaikuttaisi olevan jopa todella luotettava: koko sinä aikana, kun olen käyttänyt NordVPN:ää on yhteys muistaakseni katkennut ainoastaan kerran niin, että en ole itse katkaissut sitä. Yhdellä viikolla ihmettelin sitä, kun NordVPN ei onnistunut luomaan yhteyksiä. Ongelma ratkesi sitten heti sillä, että poistin NordVPN:än asennuksen ja latasin & asensin sen uudelleen. Ilmeisesti järjestelmä ei ollut onnistunut tekemään automaattisesti jotakin päivitystä ja tuon takia ohjelma ei toiminut.

Asia, joka voi olla hyvä tiedostaa tietyllä tavalla negatiivisesta näkökulmasta liittyen NordVPN:n luotettavuuteen on se, että kun NordVPN:n yhteys on päällä, niin kokemusteni perusteella jotkin sivustot/palvelut voivat tunnistaa sinun käyttävän VPN:ää. Toisaalta en tiedä yhtäkään VPN-palvelua, joka olisi tuon asian suhteen niin sanotusti täydellinen vuonna 2024. Hanki nyt NordVPN.

Yhteenveto kokemuksistani

Jos on tarve VPN-palvelu, niin on mielestäni NorrdVPN jopa erittäin hyvä ostos vaikkapa kahden vuoden tilausjaksolla, jolloin kuukautta kohden laskettu hinta on sen verran matala, että VPN:stä ei tarvitse olla juurikaan hyötyä, että NordVPN on hankkimisen väärti. Vaikka VPN-palveluita on tarjolla paljon ja NordVPN:lle on myös hyviä vaihtoehtoja, niin on NordVPN kokemusteni perusteella vuoden 2024 paras VPN. Osta nyt NordVPN.

NordVPN ilmainen kokeilu?

Käsittääkseni NordVPN ei tarjoa ilmaista kokeilua, mutta sillä pitäisi olla 30 päivän tyytyväisyystakuu. Itselläni ei ollut mitään tarvetta sen hyödyntämiseen, joten en myöskään omaa kokemuksia siitä.

Voit jakaa omia NordVPN kokemuksia kommenttiosion kautta

Ainakin mikäli et ole ennen kommentoinut tällä sivustolle, niin joudun hyväksymään kommentin manuaalisesti. Tuon takia kommentti ei todennäköisesti ilmesty heti. Hyvät ja huonot kokemukset ovat aivan yhtä tervetulleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *