NordVPN kokemuksia 2023 – NordVPN & Suomi

Oletan, että kun olet tällä sivulla, niin tiedät ainakin suunnilleen, mihin VPN:ää voi käyttää ja mitkä ovat sen mahdollisia hyötyjä. En siis ala lässyttämään noista asioista, vaan kerron vaan 2023 kokemusteni perusteella, mitä olen tykännyt NordVPN:stä, joka varmaankin on vähintäänkin yksi maailman tunnetuimmista VPN-yhteyksien tarjoajista.

Ensimmäisen plussan NordVPN saa siitä, että se on helppo tilata ja maksaa sen nettisivustolla. Pientä negatiivista palautetta NordVPN:llä voi tosin antaa siitä, että se näyttää verot sisältävät hinnat vasta kassalla. NordVPN:n tilaamisen suhteen voi olla hyvä tietää se, että tilausta tehdessä voi lisätä NordVPN alennuskoodin, mutta en ainakaan itse en ole löytänyt sitä varten mitään muita ilmeisesti toimivia vaihtoehtoja kuin NordVPN:n ns. viralliset alennuskoodit. Ne näyttäisivät vaikuttavat erityisesti siihen, että voi valita esimerkiksi 3 kuukauden tilauksen, kun normaalisti ei ole mahdollista valita tilauksen pituutta kuukauden ja vuoden välistä.

Olen käyttänyt NordVPN:ää lähinnä tietokoneella. Sillä sitä on jopa todella helppo käyttää. NordVPN:n käyttöliittymä on mukava kartta, josta voi valita sen, mistä haluaa yhteyden. Mukana on myös Suomi-VPN. Kokemusteni perusteella Suomi-VPN toimii yhdistämisen suhteen varsin luotettavasti, joskaan aina yhdistäminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla. Suomi-VPN:n lisäksi olen käyttänyt erityisesti USA-VPN:ää. Sen kanssa on monesti vähän enemmän hakemista sen suhteen, miten nopeasti yhteyden saa muodostettua. Joskus pitää siirtyä eri kohtaan USAa, että saa yhteyden onnistumaan.

Lievästi ärsyttävää on se, että jos yhteys haluttuun paikkaan USA:ssa ei onnistu, niin saattaa NordVPN lähteä muodostamaan yhteyttä Suomeen. Noin ilmeisesti sen takia, että viimeinen onnistunut yhteys on ollut Suomi-VPN:ään. Mielestäni olisi parempi, jos ohjelma yrittäisi tuossa tapauksessa kuitenkin automaattisesti yhteyttä johonkin toiseen USA-VPN:ään Suomi-VPN:n sijaan.

Hyvää USA-yhteyksien sekä Suomi-yhteyden suhteen on se, että sellaisten käyttämisellä ei tunnu olevan ainakaan pienen alkuhidastelun jälkeen mitään vaikutusta siihen, miten nopeasti tietokoneen netti toimii. Mahdollinen heikompi puoli on se, että jotkin sivustot mahdollisesti tunnistavat, että käytät VPN:ää.

Tietokoneen lisäksi olen käyttänyt NordVPN:ää matkapuhelimella. Kokemusteni perusteella se voi olla jopa parempi kännykällä kuin tietokoneella. Noin on varsinkin, koska yhteyden vaikuttaisi pystyvän muodostamaan vielä nopeammin ja luotettavammin. Myös puhelimella käytettäessä NordVPN:n käyttöliittymä on mukava. Kivaa on myös se, että puhelimella käytettäessä en ole huomannut, että NordVPN:n toiminnassa oleminen vaikuttaisi mitenkään netin nopeuteen. Kokonaisuutena voi todeta, että NordVPN on mielestäni paras VPN puhelimelle.

Onko NordVPN luotettava? Käsittääkseni NordVPN ei ole yrittänyt veloittaa itseltäni enempää rahaa kuin olen ollut valmis maksamaan. Myöskään esimerkiksi mainospostia en käsittääkseni ole alkanut saamaan enempää NordVPN:n takia.

Yhteyksien suhteen taas NordVPN vaikuttaisi olevan jopa todella luotettava: en muista, että NordVPN:n tarjoama yhteys olisi kertaakaan katkennut. NordVPN on siis mielestäni luotettava.

Yhteenvetona kokemuksistani voin todeta, että NordVPN on mielestäni jopa erittäin hyvä ostos vaikkapa kahden vuoden tilausjaksolla, jolloin kuukautta kohden laskettu hinta on sen verran matala, että VPN:stä ei tarvitse olla juurikaan hyötyä, että NordVPN on hankkimisen väärti. Osta nyt NordVPN.

NordVPN ilmainen kokeilu? Käsittääkseni NordVPN ei tarjoa ilmaista kokeilua, mutta sillä pitäisi olla 30 päivän tyytyväisyystakuu. Itselläni ei ollut mitään tarvetta sen hyödyntämiseen, joten en myöskään omaa kokemuksia siitä. Osta nyt NordVPN.

Lisää NordVPN:stä tällä sivustolla, esim.:

Voit jakaa omia NordVPN kokemuksia kommenttiosion kautta

Ainakin mikäli et ole ennen kommentoinut tällä sivustolle, niin joudun hyväksymään kommentin manuaalisesti. Tuon takia kommentti ei todennäköisesti ilmesty heti. Hyvät ja huonot kokemukset ovat aivan yhtä tervetulleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *