Avast Premium Security kokemuksia ja tietoa

Hyvää virustorjuntaa etsiessä yksi ensimmäisistä nimistä mihin luultavasti törmää on “Avast”. Ja ehkä vielä erityisesti tuote nimeltään “Avast Premium Security”. Kyseinen tuote oli myös itselläni käytössä varsin pitkään, joten ajattelin jakaa siitä hieman kokemuksia. Kokemusten lisäksi löydät tältä sivulta myös hieman taustatietoa sekä itse Avastista että Premium Securitysta.

Avast Premium Security pika-arvostelu

Premium Security on kokemusteni perusteella erittäin helposti käytettävä virustorjunta, joka myös antaa hyvä suojaa. Mahdollinen pieni huono puoli on sitten se, että Avast saattaa mainostaa Premium Securityn käyttäjille omaa VPN-palveluaan.

Taustatiedot Avastista: Avast on yli 30 vuotta sitten perustettu yritys ja se on nykyään listattuna Lontoon pörssissä, markkina-arvon ollessa tätä kirjoittaessani yli 5 miljardia. Eli Avastin pitäisi olla yrityksenä varsin luotettava.

Omat kokemukset Avast Premium Securityn antamasta suojasta: En ole törmännyt mihinkään ongelmiin sen kanssa, että tämä kyseinen ohjelmapaketti ei olisi antanut hyvää suojaa. Kone ei ole virusten takia jumittanut tai muutakaan vastaavaa.

Käytettävyys: Premium Securityn käyttöliittymä on tarjolla suomeksi ja virustorjuntaa on erittäin helppo käyttää.

Kokemukset Premium Securityn vaikutuksesta laitteen nopeuteen: En ole huomannut negatiivista vaikutusta nopeuteen. Tämä on pätenyt niin siihen, kun virustorjunta on käytössä kuin päivityksiin, eli päivityksetkään eivät ole esimerkiksi vaikuttaneet hidastavan konetta. Eli tämäkin homma on varsin hyvin kunnossa.

Virhehälytykset: Vaikka se tietysti voisikin tuoda jonkinlaista mielenrauhaa, jos virustorjunta hälyttelisi ajoittain, niin olen kuitenkin ollut varsin tyytyväinen siihen, että Avast ei näytä aiheuttavan virhehälytyksiä.

Mahdollinen huono puoli: Olen törmännyt Premium Securitya käyttäessä vain yhteen pieneen ongelmaan. Se on se, että Avast välillä tuo tietokoneen näytön alalaidasta näkyviin omia mainoksiaan, joissa esimerkiksi lukee jotain sen tyylistä, että muut voivat nähdä, mitä teen netissä ja sitten on mainittuna oma IP-osoitteeni. Noiden viestien tarkoituksena on kaiketi Avastin VPN-palvelun myyminen.

En ole kokenut tarpeelliseksi ostaa tietoturvaa varten VPN-palvelua (tämä video ehkä osittain avaa, miksi en) ja noita mainoksia on näkynyt sen verran harvoin, että en ole niistäkään pahemmin häiriintynyt. Päivitys syksy 2020: Noiden edellä kuvattujen mainosten tuleminen tuntuu nyt loppuneen kokonaan. En osaa sanoa, että onko Avastilla esimerkiksi sellainen käytäntö, että ohjelma näyttää pian virustorjunnan tilaamisen jälkeen useammin mainoksia, mutta sitten jos ei osta mitään muuta, niin lopettaa se niiden näyttämisen.

Yhteenveto kokemuksistani – Onko Avast hyvä virustorjunta?

Kokonaisuutena tarkastellen olen ollut varsin tai jopa erittäin tyytyväinen Avast Premium Securityyn ja tuon sekä tietojeni perusteella koen, että Avast on virustorjuntaa etsiville hyvä valinta.

Mitä mieltä ekspertit ovat Avast Premium Securitysta?

Tämän artikkelin tekemisen tueksi selasin erinäisiä tietotekniikkaan ja erityisesti virustorjuntoihin keskittyviä nettisivustoja. Yhteenvetoa tuosta selaamisesta voi todeta, että myös asiantuntijat pitävät Premium Securitya keskimäärin varsin hyvänä virustorjuntana ja myös testeissä se näyttää pärjänneen hyvin.

Mielenkiintoista kyllä, niin aina silloin, kun näytti löytyvän enemmän risuja Avastia kohtaan, niin tuntuikin käyvän ilmi, että kritiikki kohdistui Avastin ilmaisversioon. Tuo on tietysti vähän hassua, kun Premium Security nimenomaan on maksullinen erityisversio.

Onko sinulla Avast Premium Security -virustorjunnasta kokemuksia, joita haluat jakaa? Sivun lopusta löytyy kommenttiosio, jossa sen voi tehdä!

Avast Premium Securityn hinnat

Avastin mukaan Premium Securityn tavallinen hinta on yhdelle PC-koneelle tai Macille ostettuna 69,99€/vuosi. Tuon yksittäislisenssin lisäksi Premium Securityn voi ostaa myös kerralla enintään kymmenelle eri laitteelle. Kyseisen kymmenen lisenssin paketin hinta on tätä kirjoittaessa 89,99€/vuosi. On helppo nähdä, että tuo 10 lisenssin paketti on monessa tilanteessa paljon parempi diili.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

Millä laitteilla Avast Premium Security toimii?

Avastin kertoman mukaan ohjelmaa voi käyttää Windows PC-koneiden, Mac-koneiden, Android-laitteiden ja iPhone sekä iPaid -laitteiden kanssa. On toki rajoituksia siinä, että kyseinen virustorjunta ei toimi esimerkiksi kovin vanhoilla Windowsin versioilla.

Miten Avast-tilauksen voi maksaa?

Avastin verkkosivuston perusteella mahdollisia maksutapoja ovat luottokortit (kaiketi myös ihan vaan maksukortit), tilisiirto ja PayPal.

Voiko Premium Securityn siirtää toiselle laitteelle?

Avastin tukipalvelun mukaan tuo on mahdollista, kunhan laiteet hyödyntävät samaa käyttöjärjestelmäalustaa. Mikäli haluaa käyttää Premium Securityä samanaikaisesti useammalla eri laitteella, niin on syytä ostaa Premium Securityn 10 lisenssin paketti. Se ei ole kovin paljon kalliimpi kuin lisenssi yhdelle laitteelle. Valitettavasti Avastilla ei näytä olevan Premium Securitya varten esimerkiksi kolmen tai viiden lisenssin paketteja.

Miten Avast Premium Security perutaan?

Lukiessani tämän artikkelin kirjoittamisen tueksi muiden suomalaisten kokemuksia Premium Securitysta, tuli vastaan joitakin kommentteja liittyen ongelmiin koskien tilauksen perumista. Kokemusteni perusteella tilauksen lopettaminen onnistuu kuitenkin varsin helposti niin, että kirjautuu sisään Avastin nettisivuilla, menee “Subscriptions”, klikkaa sieltä “Unsubscribe” ja vahvistaa avautuvassa ikkunassa tilauksen perumisen.

Perumisinfon perusteella voi mennä 24 tuntia siinä, että tilauksen lopettaminen käsitellään, mutta ainakin omalla kohdallani se tapahtui noin viidessä minuutissa. Ja luonnollisesti tilauksen perumisen jälkeenkin Avastia voi käyttää siihen asti, kun tilauksessa on mahdollisesti jäljellä käyttämätöntä aikaa. Kun Premium Security -tilauksen on perunut, niin näkyy tilausinfossa tieto siitä, että tilaus on voimassa enää tiettyyn päivämäärään asti – mikäli siihen kokee tarvetta, niin voi olla ihan hyvä idea ottaa ruutukaappaus tuosta infosta.

Jos ihmettelet, miksi omaan kokemuksia Avastin perumisesta, vaikka olenkin ollut tyytyväinen kyseiseen virustorjuntaan, niin on syynä se, että aiemman tietokoneen rikkoutumisen jälkeen halusin – isolta osin sen takia, että ylläpidän tätä Virustorjunta.fi-nettisivustoa – kokeilla toista kehuttua virustorjuntaa. Valitsin kokeiltavasti F-Secure SAFEn ja halutessasi löydät täältä kokemuksiani siitä.

Avast Premier: Ainakin pidempään Avastin tuotteita käyttäneet saattavat tietää tuotteen nimeltään “Avast Premier”. Kyseinen tietoturvaohjelmisto on nykyään osa Premium Securitya, eli tällä sivulla olevien kokemuksien voi tulkita koskevan myös Avast Premier -tuotetta.

Oletko jo käyttänyt Premium Securitya? Voit jakaa Avast Premium Security kokemuksia alempana olevan kommenttiosion kautta

Kommentit/kokemukset julkaistaan, kunhan ne ovat luonteeltaan asiallisia eivätkä sisällä mainostusta.

P.S. Mikäli etsit tietoa vaihtoehdoista Premium Securitylle, niin löydät esimerkiksi tämän sivuston etusivulta mainittuna muutaman muun hyvän virustorjunnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *