Onko TF Bank huijaus vai luotettava? – Avarda – Tietopaketti

Ensimmäinen asia, joka Suomessa nimellä TF Bank lainoja tarjoavan palvelun luotettavuuteen liittyen voi olla hyvä tietää on se, että se on entinen Credento. Ainakaan itselläni ei ole tiedossa, että Credento olisi yrittänyt huijata asiakkaita, eli asia ei ole olennainen tuosta näkökulmasta. Se voi kuitenkin olla tärkeä esimerkiksi sen takia, että jos olet ottanut joskus Credentolta lainaa ja nyt saanut viestin TF Bankilta, vaikka et ole ottanut TF Bankilta lainaa, niin saattaa asia selittyä tuolla (tai esimerkiksi sillä, että olet käyttänyt alempana tällä sivulla käsiteltävää Avardaa). Toisaalta on mahdollista, että TF Bankin nimissä yritetään tehdä huijausta – ole siis varovainen esimerkiksi, jos sinua pyydetään antamaan henkilötietoja, vaikka olisit käyttänyt Credentoa joskus aiemmin.

Miksi Credento vaihtoi nimen TF Bankiksi?

Taho, joka on lopulta Suomessa TF Bankin takana, toimii Ruotsissa nimillä Credento ja TF Bank. Erona noiden toiminnassa on se, että Credento tarjoaa lainaa, kun taas TF Bank vaikuttaisi keskittyvän tilien tarjoamiseen. Voi olla, että ideana nimenvaihdoksessa on ollut se, että Suomessakin yritys alkaisi tarjoamaan tilejä, mutta jostain syystä suunnitelmaa ei sitten ainakaan vielä ole toteutettu. Logiikka siinä, miksi tilejä ei välttämättä haluta tarjota Credento-brändin alla voi liittyä siihen, että Credento-nimestä voi tulla vahva mielleyhteys englanninkieliseen sanaan ”credit”, jonka voi nähdä liittyvän tietyissä yhteyksissä lainan synonyyminä pidettävään sanaan luotto. Lisäksi se voi yhdistyä ihmisten mielissä ilmaisuun ”credit card”, eli suomeksi luottokortti.

Muuta tiedettävää koskien asiaa TF Bankin lainat & huijaus

TF Bank käyttää sen lainoja varten ainakin osittain asiakaskohtaista hinnoittelua. Eli jos vaikkapa kaverisi on saanut mielestään mukavan edullisen lainan TF Bankilta ja sinä haet tuon myötä lainaa siltä, niin ei ole taattua, että sinulle mahdollisesti tarjottava laina olisi yhtä edullinen. Lisäksi tuohon liittyen vaikuttaisi olevan niin, että TF Bank pitää ylipäätänsä vähintäänkin varsin tiukkaa seulaa siinä, keille se on valmis tarjoamaan lainaa. Eli vaikka esimerkiksi juuri kaverisi olisi saanut TF Bankilta miellyttävän lainan, niin on mahdollista, että sinulle ei tarjota ollenkaan lainaa.

TF Bankin rekisteröinti

Ainakin tätä kirjoittaessani TF Bank on listattuna Finanssivalvonnan järjestelmään nimellä TF Bank AB, fililal Finland. TF Bank on määritelty Suomessa ulkomaiseksi luottolaitokseksi, mutta sillä on Suomessa Y-tunnus.

TF Bank osakelistaus

TF Bank on listattuna Tukholman pörssissä. Tätä kirjoittaessani TF Bankin markkina-arvo on yli 300 miljoonaa euroa. Listauksen hyödyllisyys luotettavuuden näkökulmasta on varsinkin se, että se tyypillisesti tarjoaa kiinnostuneille enemmän tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta. TF Bankin nykyinen markkina-arvo puolestaan kertoo sen, että ainakin jotkut sijoittavat vaikuttavat uskon varsin paljon yritykseen.

TF Bank ja Avarda

Jotta TF Bank, Credento -asiassa olisi vielä yksi ulottuvuus, niin voi olla hyvä tietää se, että myös Avarda on TF Bankin brändi. Kyseisen brändin avulla TF Bank tarjoaa esimerkiksi osamaksuratkaisuja. Osamaksujen korot eivät tyypillisesti ole kovinkaan edullisia, mutta kuitenkin kuten tältä sivulta on toivottavasti tullut esille, niin Avardan pitäisi sinänsä olla luotettava palvelu eikä huijaus. Syy siihen, miksi Credenton ja TF Bankin päälle on haluttu vielä yksi brändi voi olla se, että myös TF Bank on nimenä tavallaan rajoittava, eikä sen välttämättä ole koettu sopivan erityisen hyvin osamaksuja varten.

Jos sinulla on tarve vähintään 500 euron osamaksulainalle (osamaksuhan on käytännössä laina), mutta Avardan korot epäilyttävät kovasti, niin voi esimerkiksi palvelu kuten Omalaina olla hyödyllinen, sillä se voi auttaa löytämään edullisen lainan. Osamaksulle korvaavan lainan halutessasi voi valita Omalainan lainahakemuksessa esimerkiksi vaihtoehdon ”Arjen hankinnat ja kulut” tai ”Muu”. Mene nyt Omalainalle (pitäisi avautua uuteen ikkunaan).

TF Bank laina – suoraan vai kilpailuttaen?

TF Bankilta voi hakea lainaa suoraan sen nettisivuston kautta. Sen lainan voi kuitenkin myös yrittää saada eräiden niin sanottujen lainahakemusten kilpailuttajien avulla. Nuo kilpailuttajat voivat yrittää löytää yhtä niiden palvelussa tehtyä hakemusta kohden lainatarjouksen jopa varsin usealta lainafirmalta. Tuo voi auttaa löytämään lainan sekä vielä sitten mukavan edullisen lainan. Toisaalta vaikka kilpailuttajien käyttäminen on tyypillisesti nopeaa ja helppoa, niin lisää se yhden tason lainan hakemiseen. Suosittelen hakemaan lainaa suoraan TF Bankilta, jos sen korkotasot ovat sinulle täysin OK, ja jos taas haluat selvittää, että voisitko mahdollista saada samanlaisen lainan halvemmalla korolla, niin suosittelen käyttämään kilpailuttajaa. Voit toki tehdä myös niin, että kokeilet ensin TF Bankia suoraan ja sitten mahdollisia vaihtoehtoisia lainatarjouksia selvität kilpailuttajan avulla. Kilpailuttajista suosittelen erityisesti Omalainaa sekä Sortteria, molemmat niistä ovat ilmaisia käyttää ja kokemusteni perusteella luotettavia.