Avast VPN – Kokemuksia ja tietoa Avast SecureLine VPN -palvelusta

Monen muun ennen lähinnä virustorjunnoista tunnetun firman tapaan myös Avast on laajentanut VPN-palveluihin. Koska olen ollut varsin tyytyväinen Avastin virustorjuntaan, niin päädyin nyt testaamaan saman firman VPN:ää, joka tunnetaan virallisesti nimellä ”Avast SecureLine VPN”. Löydätkin tältä sivulta kokemuksiani siitä sekä hieman yleistietoa. Lisäksi sivun lopussa on kommenttiosio, jonka kautta voi jakaa omia kokemuksia Avastin VPN -ohjelmasta.

Avast VPN – parhaat puolet

Ensimmäisen plussan SecureLine ansaitsee siitä, että se oli todella helppo ottaa käyttöön. Ja käytännössä tuo käyttöönotto ei vaatinut mitään muuta kuin nopean latauksen Avastin verkkosivustolta ja ohjelman helpon asentamisen.

Toinen nopeasti huomattava tämän ohjelman vahvuus on se, miten helppo sitä on käyttää: en ollut ennen käyttänyt VPN-ohjelmaa ja silti oli heti selvää, miten esimerkiksi valitaan haluttu sijainti (tässä saattoi auttaa se, että SecureLine on käytettävissä suomeksi). Noita sijainteja oli lisäksi tarjolla varsin kattavasti eri puolilta maailmaa. Ja vielä yksi hyvä puoli tässä ohjelmassa on sen ilmainen kokeilujakso: 7 päivän kokeilun pystyi käynnistämään ilman maksukorttia ja rekisteröitymistä.

Avast VPN – toimivuus, toimiiko Avast VPN Netflixin kanssa?

Testieni perusteella Avast VPN pystyy vaihtamaan käyttäjän IP-osoitteen sellaiseksi, että ainakin jotkin palvelut/ohjelmat luulevat käyttäjän olevan sieltä, missä VPN sijaitsee. Toisaalta taas sitten ilmeisesti ainakin osa palveluista myös tuosta huolimatta tunnistaa sen, että käyttäjä käyttää VPN-ohjelmaa.

En nimittäin itse saanut USA:n Netflixin tarjontaa käyttööni, vaikka kokeilin sitä pariin kertaan valitsemalla VPN:n sijainniksi Yhdysvalloissa sijaitsevan paikan. Voi tosin olla, että tuohon olisi tarvittu joitain kikkoja, joista en ollut tietoinen.

Mikä voi olla syynä siihen, jos Avast VPN ei toimi? Ison yrityksen tunnettuna tuotteena Avastin VPN voi olla VPN-yhteyksiä blokkaaville tahoille varsin ilmeinen kohde. Tuossa mielessä vähemmän tunnettu, mutta luotettava VPN voi olla varmemmin toimiva vaihtoehto, ja käytännössä esimerkiksi NordVPN voi olla tutustumisen arvoinen palvelu.

Edellä kuvatun Netflix-jutun lisäksi Avastin kohdalla kannattaa tiedostaa myös se, että ainakin sen jenkki-VPN tuntui hieman hidastavan netin selaamista.

Avast VPN – hinnat

Pikaisen hintavertailun perusteella Avastin VPN vaikuttaa melko edulliselta. Sen nimittäin saa tätä kirjoittaessa yhdelle laitteelle vuosihintaan 47,88€ ja jos ostaisi sen kahdeksi vuodeksi, niin saisi sen hintaan 71,76€. Ensimmäisessä tapauksessa hintaa jäisi kuukautta kohden 3,99€ ja toisessa tapauksessa 2,99€. Nuo edellä kuvatut hinnat ovat Avastin mukaan tarjouksia, ja ns. normaalihinnat ovat 59,99€/vuosi/laite ja 109,99€/2 vuotta/laite. Voi tosin olla, että tässä tapauksessa tarjoushinnat ovat yleisyytensä puolesta käytännössä normaalihintoja.

Edellä on mainittu Avast SecureLinen hinnat, jos sen ostaisi yhdelle laitteelle. Avastilla on kuitenkin tarjolla on myös mahdollisuus ostaa VPN viidelle laitteelle, ja tätä kirjoittaessa SecureLinen saisi viidelle laitteelle vuodeksi hintaan 59,88€ ja kahdeksi vuodeksi hintaan 95,76€. Noilla hinnoilla SecureLine voi laitetta kohden olla jopa halpa VPN.

Kehitettävänä asiana Avastin VPN:n hinnoittelun kohdalla voisi olla se, että olisi kiva, jos palvelusta voisi maksaa kuukausimaksulla. Vinkki: Mikäli etsit VPN-ohjelmaa, josta voi maksaa kuukausimaksulla, niin voi NordVPN olla oikein hyvä vaihtoehto.

Yhteenveto Avast SecureLine VPN kokemuksista

Avast VPN voi olla erityisen hyvä valinta silloin, jos etsii helposti käytettävää ja melko edullista VPN-palvelua, jolla voi vaihtaa omaa virtuaalista sijaintia. Mikäli kuitenkin harkitsee tätä ohjelmaa esimerkiksi sen takia, että saisi pääsyn USA:n Netflix-valikoimaan, niin suosittelen ennen maksamista kokeilemaan tuota hommaa ilmaisen kokeilujakson puitteissa – voisi nimittäin olla ikävää maksaa ns. turhasta.

Jaa omia Avast VPN kokemuksia alla

Kokemukset pyritään julkaisemaan, kunhan ne ovat asiallisia eivätkä sisällä mainostusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *