Elisa Turvapaketti – 2021 tietoa: kokemukset, hinnat, alennus, virustorjunnan laatu jne.

Kun etsii tietoturvaohjelmistoa, niin on yksi mahdollinen tuote Elisan Turvapaketti. Tältä sivulta löytyy tietoa, joka voi toivottavasti auttaa sen päättämisessä, että ostaako Turvapaketin vai mahdollisesti jonkin toisen ohjelmiston. Tästä sivun alusta löytyy tiivistelmä Turvapaketti-tiedoista ja sitten sen jälkeen on kattavampi esittely.

Elisan Turvapaketista lyhyesti

Elisa Turvapaketti perustuu testeissä menestyneeseen ja kokemusteni perusteella laadukkaaseen F-Secure SAFE tietoturvaohjelmistoon. Elisa Turvapaketti voisi olla halvempikin, mutta erityisesti monelle laitteelle ostettuna se on laitekohtaisesti melko hillityn hintainen – mikäli kuitenkin haluaa koittaa hankkia säästöjä Turvapakettia varten, niin voi olla hyvä idea etsiä Elisan salaisia liittymätarjouksia.

Elisa Turvapaketti käytännössä

Kun ensin törmää Elisan Turvapakettiin, niin saattaa helposti olettaa, että Elisa on kehittänyt kokonaan oman virustorjuntaohjelman ja sen kylkeen muita tietoturvaominaisuuksia. Tuo ei kuitenkaan ole tilanne, vaan sen sijaan Elisa Turvapaketti näyttää ainakin tätä kirjoittaessa olevan käytännössä F-Secure SAFE. Tuo ei ole millään tavalla huono juttu, sillä F-Secure SAFE on hyvin mahdollisesti tämän hetken paras virustorjuntaohjelmisto ja vieläpä suomalaisen yrityksen kehittämä. Eli Elisan Turvapaketin pitäisi siis tarjota varsin hyvää suojaa viruksilta.

Elisan Turvapaketin hinnat

Tätä kirjoittaessa on tarjolla kaksi eri Turvapaketin maksutasoa. Eli se, että sen voi ostaa 1–3 laitteelle ja se, että sen voi ostaa ”kaikille laitteille”. Tuon 1–3 laitteelle -tason tavallinen hinta on 4,90€/kk ja kaikille laitteille hankittavan paketin tavallinen hinta puolestaan on 6,90€/kk.

Elisan nettisivuston perusteella oletan, että tuo ”kaikille laitteille” tarkoittaa käytännössä enintään 24:lle laitteelle, mutta mikäli tarvitsee Turvapaketin todella monelle eri laitteelle, niin kannattaa ehkä varmistaa Elisan asiakaspalvelulta, että mikä tuon ”kaikille laitteille” -paketin rajoitus on.

Nopeasti laskien Elisan Turvapaketin tavalliset kuukausihinnat tarkoittavat sitä, että ilman alennuksia ja ilmaiskuukautta, 1–3 laitteen Turvapaketti maksaa vuodessa 58,80 euroa ja Turvapaketti ns. kaikille laiteille puolestaan maksaa vuodessa 82,80 euroa. Tästäkin näkee, että näiden kahden maksutason hinnoissa on ehkä yllättävän pieni ero.

Alennus ja ilmainen kokeilujakso

Tätä kirjoittaessa 1–3 laitteen Turvapaketti on saatavilla kuukaudeksi ilmaiseksi ja ”kaikille laitteille” -paketti hintaan 3,45€/kk ensimmäisen neljän kuukauden ajaksi. Vaikuttaa siltä, että ilmaiskuukautta tai alennusta varten ei tarvitse mitään erillistä alennuskoodia, vaan ne ovat saatavilla ihan vaan menemällä Elisan nettisivuille ja valitsemalla halutun tuotteen.

Elisa Turvapaketti Perus ja Premium

Edellä on kuvattu Elisan kahta eri ”Turvapakettia” sen kautta, miten monen eri laitteen kanssa kyseiset paketit toimivat. Elisan nettisivuilla saattaa kuitenkin törmätä myös termeihin ”Turvapaketti Perus” ja ”Turvapaketti Premium”. Käsittääkseni näillä kahdella ei kuitenkaan siis ole muuta ero kuin se, miten monen eri laitteen kanssa ne toimivat – ”Perus” viittaa 1–3 laitteen Turvapakettiin ja ”Premium” siihen Turvapakettiin, jota voi käyttää todella monella eri laitteella.

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on Elisan Turvapaketista?

Netin selaamisen perusteella ihmiset vaikuttavat olleen pääosin varsin tyytyväisiä Turvapakettiin, ja omalta osaltani taas olen ollut ainakin tähän asti jopa erittäin tyytyväinen Turvapaketin taustalla olevaan F-Secure SAFEen.

Onko Elisa Turvapaketti hyvä ostos?

Mielestäni se on sitä ainakin monissa tilanteissa. Nimittäin kiitos tuon Turvapaketti & SAFE -kytkennän, Turvapaketin pitäisi sisältää erityisen hyvä virustorjunta sekä eräitä muita asioita, jotka voivat olla hyödyllisiä tietoturvan näkökulmasta. Lisäksi Turvapaketti on erityisesti monelle laitteelle ostettuna melko halpa, ja myös se on kivaa, että Turvapaketti näyttäisi toimivan kuukausiveloituksella – käytännössä kaikki (muut) maksulliset virustorjunnat näyttävät toimivan niin, että ne pitää ostaa kerralla vähintään vuodeksi.

Onko Turvapaketille olemassa fiksuja vaihtoehtoja?

Olen ollut omalta osaltani jopa erittäin tyytyväinen Total AV:n virustorjuntaan, ja koska kyseiseltä firmalta näyttäisi löytyvän myös puhelimille tarkoitettu tietoturvaohjelma, niin on se yksi potentiaalinen vaihtoehto. Ennen Total AV:n mahdollista hankintaa on kuitenkin hyvä tiedostaa se, että sen uusimishinnat tuppaavat olemaan selkeästi alkuperäisiä hintoja korkeampia.

Turvapaketin kanssa yhteensopivat laitteet: Vaikka Elisa ainakin nykyään tietysti tunnetaankin ennen kaikkea sen puhelinliittymistä, niin pitäisi Turvapaketin toimia todella monien modernien kännyköiden lisäksi myös esimerkiksi monien PC-tietokoneiden, tablettien ja Mac-koneiden kanssa. Mahdollisena rajoittavana tekijänä siinä, että toimiiko Turvapaketti tietyllä laitteella, on lähtökohtaisesti ennen kaikkea se, jos laitteella on käytössä todella vanha käyttöjärjestelmä.

Tämä sivun tiedot on poimittu sivun kirjoittamisen ja päivittämisen yhteydessä. Muutokset ovat mahdollisia.