Omalaina kokemuksia 2024 – Tuoretta tietoa Omalaina.fi-palvelusta

Olen jo aiemmin kirjoittanut tälle sivustolle sivun, jolla käsittelen Omalainaa erityisesti sen luotettavuuden näkökulmasta. Ajattelin kuitenkin nyt, että ainakin joitakin sivuston lukijoita saattaisivat kiinnostaa tuoreet Omalaina kokemukseni myös laajemmasta näkökulmasta. Tällä sivulla siis niitä. Kokemuksiin liittyen on myös yleistietoa Omalainasta ja siitä, miten se toimii.

Vuonna 2024 Omalainaa tarjoaa mahdollisuuden yrittää löytää kuluttajille suunnattua lainaa. Aiemmin Omalainan tarjontaan kuuluivat myös kilpailutus yrityslainoja ja varmaankin jopa yllättäen myös sähkösopimuksia varten. Noiden kahden muunlaisen kilpailutuksen tarjoaminen on kuitenkin nyt ainakin keskeytetty. Sitä, että Omalainaa tarjoaa kuluttajille suunnattuja lainoja ei pidä mielestäni ymmärtää niin, että Omalaina sopisi vain kulutusluottoja varten. Omalainaa voi kokemusteni perusteella käyttää hyvin myös esimerkiksi yhdistelylainaa varten.

Omalaina.fi toimii siis sillä logiikalla, että sen sijaan, että se voisi tarjota sinulle itse lainaa, niin tekemällä yhden nopean hakemuksen kyseisessä palvelussa voi Omalaina yrittää löytää sinulle lainatarjouksia useilta eri lainafirmoilta. Noita tuollaisia lainafirmoja voi kutsua Omalainan yhteistyökumppaneiksi. Kaikki Suomessa toimivat lainafirmat eivät ole Omalainan yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi Danske Bankin lainasta et lähtökohtaisesti tätä kirjoittaessani voi saada lainatarjousta Omalainan avulla.

Esimerkiksi nämä ovat Omalainan kumppaneita vuonna 2024.

Niin sanotusti perinteisistä pankeista Omalainan yhteistyökumppaneita vuonna 2024 ovat POP Pankki ja Aktia. Kokemusteni perusteella on kiva tilanne, jos Omalaina löytää lainatarjouksen noista ainakin toiselta, koska niiden lainatarjoukset voivat olla verrattain edullisia. Niin sanotuista nettipankeista Omalainan yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Resurs Bank ja Bank Norwegianin. Omalainan kanssa yhteistyössä toimivan Bondoran voi jopa ajatella olevan pikavippifirma. Mikäli haluaa Omalainan avulla lainan jopa käytännössä heti, niin on toivottavaa, että lainaa tarjotaan juurikin Bondoran toimesta.

Kokemusteni perusteella Omalainan lainahakemuksen täyttää alle viidessä minuutissa, ja heti kun hakemuksen on saanut valmiiksi, niin voi Omalaina alkaa etsimään lainatarjouksia sitä varten. Lainatarjous saattaa löytyä jopa alle parissa minuutissa. Mukavan nopeata siis kokonaisuutena tarkastellen. Omalainan avulla vaikuttaisi vuonna 2024 olevan varsin hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous. Useamman kuin yhden lainatarjouksen saaminen ei kuitenkaan välttämättä ole helppoa. Kaikille ei tarjota lainaa. Itseni Omalainan avulla 2024 saama laintarjous oli mielestäni ihan hyvä. Toki varmaan aina toivoo saavansa halvemman lainatarjouksen. Omalainan käyttäminen on ilmaista ja mahdollisesti tarjotun lainan voi halutessaan jättää ottamatta.

Omalainan avulla voi tätä kirjoittaessani hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Uudistuksen myötä laina-aikaa voi yrittää saada jopa 20 vuotta. Lyhyin mahdollinen laina-aika on jo varsin tuttu vuosi. Omalaina ei siis varsinaisesti sovellu erittäin lyhytaikaista lainaa varten. Jos Omalaina löytää lainatarjouksen, niin pitäisi lainan olla saatavilla ilman vakuuksia ja takaajaa. Niin sanotun yhteishakijan voi lisätä Omalainalla lainahakemukseen. Yhteishakija voi parantaa 1) mahdollisuuksia saada lainatarjous ja 2) mahdollisuuksia saada edullinen lainatarjous.

Kokonaisuutena kokemuksistani voisi sanoa, että jos haluat kilpailuttaa lainahakemuksen netin kautta vuonna 2024, niin voi Omalaina olla erittäin hyvä valinta siihen. Toki parannettavaa löytyy varmasti jokaisesta palvelusta. Kokeile nyt Omalainaa.