VPN-suojaus – Huomioitavaa ja suositellut VPN-suojaukset

VPN:n tarjoamaan suojaan liittyen taitaa olla aika paljon harhakäsityksiä. Ehkäpä vaarallisin niistä on se, että VPN tarjoaisi täydellistä suojaa haittaohjelmilta ja viruksilta. Mikäli lataat internetistä jonkin tiedoston, joka sisältää viruksen, niin lähtökohtaisesti laitteellesi tulee kyseinen virus, vaikka käyttäisit VPN-suojausta. VPN-suojaus ei siis korvaa hyvää virustorjuntaa.

Lisäksi VPN-suojauksen suhteen on tärkeätä huomata se, että jotkin palvelut tunnistavat sen, että käytät VPN-yhteyttä. Se, miten hyvin VPN:n käyttäminen tunnistetaan voi riippua esimerkiksi siitä, minkä yrityksen tarjoamaa VPN-suojausta käytät ja siitä, miten paljon se palvelu, jota olet käyttämässä VPN:n kanssa, panostaa VPN-yhteyksien tunnistamiseen. Esimerkiksi kaupallisilla palveluilla, jotka tarjoavat tekijänoikeudellista materiaalia voi olla suuri halu panostaa VPN-yhteyksien tunnistamiseen ja jopa niiden käyttäjien toiminnan rajoittamiseen tai jopa estämiseen. Nyt kun mahdollisia VPN-suojauksen heikkouksia on käsitelty, niin seuraavaksi vuorossa ovat suosittelemani nähdäkseni erityisen luotettava VPN-suojaus tietokoneelle ja suosittelemani VPN-suojaus puhelimeen.

Suomalainen VPN-suojaus tietokoneelle

F-Securelta voi joko ostaa pelkän VPN:n tai sitten tietoturvapaketin, joka sisältää VPN:n lisäksi esimerkiksi virustorjunnan. Mikäli et vielä omista virustorjuntaa, niin suosittelisin ostamaan jälkimmäisen noista. Kyseinen tietoturvapaketti on nimeltään Total ja pelkkä F-Securen VPN-suojaus on ihan vaan F-Secure VPN. F-Secure on yli 30 vuotta vanha suomalainen tietoturvaan keskittyvä yhtiö.

Kyseinen yritys on listattuna Helsingin pörssissä, joka tarkoittaa sitä, että siitä on saatavilla varsin paljon tietoa helposti. Edellä mainittujen asioiden lisäksi F-Securen luotettavuuden puolesta voi nähdä puhuvan myös sen varsin ison pörssiarvon. F-Secure VPN:ää voi kokeilla uutena asiakkaana ilmaiseksi 5 tai 7 päivää. Ilmaiskokeilun pituus riippuu lähtökohtaisesti sen laitteen käyttöjärjestelmästä, jolla aktivoit ilmaiskokeilun.

Kokeilun jälkeen F-Secure VPN:n voi ainakin tätä kirjoittaessani saada F-Securen nettisivustolta yhdelle laitteelle vuodeksi hintaan 39,99€. F-Secure Totalin puolestaan voi tätä päivittäessäni saada yhdelle laitteelle vuodeksi hintaan 59,99€. Halutessasi osta nyt F-Secure Total tai mikäli haluat, niin hanki nyt F-Secure VPN.

VPN-suojaus puhelimeen

En saanut F-Securen VPN:ää toimimaan puhelimessani kunnolla. En siis luonnollisesti voi suositella sitä VPN-suojaukseksi puhelimeen. Tuo ei kuitenkaan ole onneksi ainakaan iso ongelma, sillä puhelimeen VPN-suojauksen haluaville on mielestäni tarjolla erittäin hyvä VPN-palvelu. Nimittäin NordVPN. Sen VPN-yhteydet ovat esimerkiksi tuntuneet pysyvän todella luotettavasti yhdistettyinä. Kokemusteni perusteella NordVPN:ää on mahdollista käyttää myös tietokoneella, ja vieläpä samaan aikaan kuin puhelimella. Osta nyt NordVPN.