Virustorjunta Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle – suositellut vaihtoehdot

Virustorjuntaohjelmia tekevillä firmoilla on tapana jossain vaiheessa päättä, ettei virustorjuntaa enää kehitetä tietylle käyttöjärjestelmälle – tai useimmiten oikeastaan käyttöjärjestelmän versiolle. Vuonna 2013 julkaistulle Windows 8.1. -käyttöjärjestelmälle löytyy kuitenkin vielä edelleen varsin hyviä, yhteensopivia virustorjuntoja. Alla niitä suositeltuna. Mainittakoon kuitenkin tähän alkuun se, että tiedot yhteensopivuudesta on poimittu kunkin alla mainitun virustorjunnan kotisivuilta tämän tekstin kirjoittamisen (syksy 2020) yhteydessä ja muutokset ovat tietysti mahdollisia.

Mahdollisesti paras virustorjunta Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle

F-Securen SAFE on tällä sivustolla nostettu ylipäätänsä tämän hetken parhaaksi virustorjunnaksi, ja koska sen pitäisi edelleen toimia Windows 8.1:n kanssa, niin voinee sitä pitää parhaana virustorjuntana myös sille. Sen lisäksi, että F-Securen SAFE on testitulosten perusteella laadukas virustorjunta, niin on myös se (ainakin omasta mielestäni) jonkinlainen plussa, että kyseessä on suomalainen virustorjunta. SAFE:n normaalihinta on alk. 49,90€/vuosi ja ainakin tätä kirjoittaessa sen voi saada 25% alennuksella, jonka myötä sen voi saada yhdelle laitteelle vuodeksi hintaan 37,42€.

SAFE-kokemuksia lyhyesti: SAFE on erittäin helposti käytettävä ja hyvältä vaikuttava tietoturvaohjelmisto. Täältä löytyy enemmän tietoa kokemuksistani.

Omien kokemusteni perusteella hyvä virustorjunta

Avast Premium Security on pärjännyt testeissä ihan hyvin, mutta ei kuitenkaan välttämättä, niin loistavasti kuin F-Securen SAFE. Olen kuitenkin itse käyttänyt tätä virustorjuntaa, ja ollut varsin tyytyväinen. Ja koska Avast Premium Securityn pitäisi toimi Windows 8.1:n kanssa, niin kannattaa myös sitä mielestäni harkita, kun haluaa virustorjunnan kyseiselle käyttöjärjestelmälle. Tämän virustorjunnan voi tällä hetkellä saada alkaen hintaan noin 50€/vuosi. Osta nyt Premium Security.

Myös hyvältä vaikuttava vaihtoehto, mukana VPN

Myös Nortonin 360 vaikuttaa varsin potentiaaliselta virustorjunnalta Windows 8.1:lle, jolla sen siis pitäisi edelleen toimia. Tämäkin virustorjunta on saanut testimenestystä ja lisäksi siinä on hyvää esimerkiksi se, että sen mukana pitäisi tulla Nortonin VPN. Norton 360:n tavalliset hinnat alkavat noin 75€/vuosi-tasosta, mutta on hyvä mahdollisuus sille, että ihan vaan menemällä Nortonin sivuille löytää kivan alennuksen, jonka myötä vuosihinta on alkaen alle 50€. Osta nyt Norton 360.

Miten pitkään edellä mainitut virustorjuntaohjelmat tulevat toimimaan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä?

Tämä osio on tietysti vahvasti spekulaatiota, mutta ehkä kuitenkin hyödyllistä sellaista. F-Securen ja Nortonin kotisivujen perusteella ensimmäisenä julkaistu Windows, joilla SAFE ja Norton 360 toimivat on Windows 7 (SP1). SP1 on julkaistu vuonna 2010. Eli tuon perusteella voisi olettaa, että SAFE ja Norton 360 tulevat toimimaan vielä ainakin pari vuotta Windows 8.1:n kanssa. Tämä toki ei ole takuu.

Avast Premium Security puolestaan ei näytä toimivan Windows 7 SP 1:n kanssa, vaan minimit ovat Windows 7 SP2 ja Windows 8, eli Avastilla voi olla nopeampi kierto siinä, miten nopesti se lakkauttaa tuen vanhemmille käyttöjärjestelmille.

Se on toki hyvä huomata, että myös sillä missä tahdissa Microsoft mahdollisesti julkaisee uusia Windows-käyttöjärjestelmiä, on todennäköisesti vaikutusta siihen, miten pitkään virustorjuntafirmat haluavat panostaa siihen, että niiden virustorjunnat toimivat vanhempien käyttöjärjestelmien kanssa. Tältä sivulta voi saada idean siitä, miten Microsoft lähestyy Windows-tuotteidensa elämänkaaria.