VPN-yhteyden luominen – Luo VPN-yhteys helposti

On useampi tapoja luoda VPN-yhteys. Kerron tällä sivulla yhden mielestäni erityisen hyvän ja helpon tavan tehdä se.

  1. Mene haluamasi VPN-palveluntarjoajan nettisivustolle. Oma suosikkini on NordVPN, pitäisi avautua uuteen välilehteen.
  2. Valitse haluamasi tilauksen pituus. NordVPN:llä pitäisi voida valita tilauksen pituus kuukaudesta alkaen ja kahteen vuoteen asti. Monet VPN-palvelut tarjoavat kivan alennuksen kuukautta kohden lasketusta hinnasta, jos valitset pidemmän tilausjakson. Toki toisaalta silloin kerralla maksettava kokonaishinta on suurempi.
  3. Luo tili ja maksa tilauksesi. Esimerkiksi tyypillisten suomalaisten maksukorttien pitäisi käydä maksutapana.
  4. Lataa valitsemasi VPN-palveluntarjoajan sovellus laitteellesi.
  5. Kirjaudu sisään sovellukseen niillä tiedoilla, jotka annoit nettisivustolla rekisteröityessäsi palveluun.
  6. NordVPN:n kohdalla pääset seuraavaksi valitsemaan mukavasta karttakuvasta sen, mistä päin haluat VPN-yhteytesi olevan. Mahdollisia paikkoja on melko kattavasti, mutta ei jokaisessa maassa. Toisaalta joissakin maissa paikkoja saattaa olla useampi. NordVPN:n kohdalla voit esimerkiksi valita VPN-yhteyden paikaksi Suomen tai Yhdysvallat.
  7. Kun olet valinnut kartasta mistä haluat yhteyden, niin alkaa NordVPN muodostamaan yhteyttä. Se voi tapahtua joko nopeasti, siinä voi mennä aikaa ja voi myös käydä niin, että yhteyttä ei saada muodostettua sinne minne halusit sen. Mikäli NordVPN toteaa, että se ei saa muodostettua yhteyttä haluamaasi paikkaan, niin kokeilee se kokemusteni perusteella muodostaa sen jonnekin toisaalle. Olen ainakin aika varma, että NordVPN on aina onnistunut muodostamaan VPN-yhteyden jonnekin.
  8. Kun yhteys on muodostettu, niin pitäisi olla mahdollista käyttää nettiä sen kanssa. Kokemusteni perusteella NordVPN ei hidasta nettiä. Voi kuitenkin olla hyvä tietää se, että jotkin palvelut voivat tunnistaa sen, että käytät VPN-yhteyttä.
  9. Kun haluat lopettaa VPN-yhteyden käyttämisen, niin voit tehdä sen helposti NordVPN-ohjelman kautta.

Valmiina käyttämään VPN:ää? Osta nyt NordVPN.

Lisätietoa NordVPN:stä tällä sivustolla, esimerkiksi: NordVPN kokemuksia.