Virustarkistus – Paras virusskannaus – iPhone-puhelimelle virustarkistus?

Siinä vaiheessa, kun on epäilys siitä, että laitteen saattanut saastuttaa virus, niin voi olla jo kiire tehdä virustarkistus. En siis ala lässyttämään sen enempään virustarkistuksen mahdollisista hyödyistä, vaan kerran vain ensin miltä firmalta löysin parhaan virustarkistuksen ja sitten on hieman tietoa aiheesta virustarkistus ja puhelin.

Paras virustarkistus

Tykkään paljon F-Securesta yrityksenä sekä sen tuotteista. Siksi olikin varsin mukavaa, että myös mielestäni paras virustarkistus löytyi F-Securelta. Tietokoneella käytettäessä F-Secure tarjoaa kokemusteni perusteella mahdollisuuden suorittaa joko pikatarkistus tai sitten täysi tarkistus. Jos en ihan täysin erehdy, niin ainakin oman tietokoneeni kohdalla pikatarkistus onnistui alle viidessä minuutissa. Ainakin mikäli pikatarkistuksella ei löydy mitään, mutta epäilet koneen olevan viruksen saastuttama, niin voi olla hyvä idea suorittaa täysi tarkistus. Mene nyt F-Securelle.

Virustarkistus iPhone-puhelimella?

Halusin tehdä virustarkistuksen myös iPhone-puhelimelleni. En kuitenkaan löytänyt siihen varsinaisesti hyvää ohjelmaa. Avastilta löytyi ohjelma, joka teki jonkinlaisen skannauksen puhelimelle, mutta se ei kuitenkaan vaikuttanut olevan kovinkaan kattava. Voi olla, että iPhonelle ei ylipäätänsä ole hyvää ohjelmaa virustarkistusta varten. iPhonelle löytyy kuitenkin mielestäni hyviä virustorjuntaohjelmia. Sellaisen hankkiminen voi olla ainakin siinä mielessä ihan hyvä idea, jos haluaa minimoida huolta siitä, että puhelimeen löytäisi myöhemmin tiensä virus.

Löytääkö virusskannaus kaikki virukset?

Tehokkaan virusskannauksen pitäisi onnistua tunnistamaan ainakin iso osa viruksista. Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että edes sellainen tunnistaisi kaikki virukset. Oletettavasti erityisen haastavia voivat olla todella harvinaiset ja uudet virukset. Eräs ongelma tuohon liittyen on se, että vaikka olisi käytännössä varma, että virus on saastuttanut oman laitteen, niin ei todennäköisesti ole mitään mahdollisuutta tietää ennalta onko saastumisen aiheuttanut virus sellainen, jonka hyvä virusskanneri löytää helposti vai sellainen, jota se ei tunnista. Osta F-Securen tuote.