Onko VidaXL luotettava vai huijaus? – Tietoa vuodelta 2024

VidaXL on verkkokauppa, jonka valikoimaan sisältyy esimerkiksi huonekaluja ja urheiluvälineitä. VidaXL on toiminut varsin pitkään ja se on suosittu kauppa. Nuo asiat ovat siis sen luotettavuuden näkökulmasta kunnossa. VidaXL:n kaupasta ostaessa on kuitenkin hyvä tiedostaa se, että asiakaskokemusten perusteella sen tuotteiden laadussa voi olla varsin paljon vaihtelua. Lisäksi voi olla hyvä huomata se, että jos tuote vaatii kokoamista, niin saattaa se vaatia sitä varsin paljon. VidaXL:n kohdalla on siis mielestäni korostuneen tärkeätä ennen ostosta pohtia sitä, onko tuote varmasti itselle sopiva.

Edellä mainitun tärkeyttä nostaa entisestään se, että tätä vuonna 2024 kirjoittaessani VidaXL on lopettanut ilmaisten palautusten tarjoamisen. Toisin kuin ilmeisesti jotkut luulevat VidaXL:llä ei myöskään ole Helsingissä tai muualla Suomessa tätä kirjoittaessani perinteistä liikettä, joten jos palautuksen haluaa tehdä, niin se ei onnistu helposti tuossakaan muodossa.

VidaXL:n nimissä voidaan yrittää tehdä huijauksia, esimerkiksi yrittää saada tietoon erilaisia maksamiseen liittyviä tunnuksia. En kuitenkaan ole saanut syytä olettaa, että VidaXL itse olisi huijaus. Olen käsitellyt tämän sivuston tällä sivulla tapoja tunnistaa niin sanottuja pankki- ja lainahuijauksia. Ainakin jotkin niistä voivat olla hyödyllisiä myös siinä tapauksessa, että saat viestin, jonka väitetään olevan VidaXL:ltä, mutta et ole varma, onko se oikeasti sen lähettämä.

Yhteenvetona VidaXL:stä voi ehkä sanoa, että se voi olla ihan hyvä verkkokauppa ja sopii nähdäkseni erityisesti heille, jotka hinta-laatusuhdetta arvioitaessa painottavat erityisesti hintaa.

Olen käsitellyt VidaXL:ää tällä sivulla erityisesti sen VidaXL.fi-verkkokaupan kautta. VidaXL:llä on myös muita tietyille alueille suunnattuja verkkokauppoja.