Onko BookBeat huijaus? BookBeat kokemuksia ja huomioitavaa

BookBeat on Bonnierin omistama palvelu. Bonnier on valtavan iso ja pitkän historian omaava ruotsalainen yritys. BookBeatin tausta on siis vahva. On kuitenkin ainakin pari asiaa, jotka voivat saada joissakin mahdolliseksi aikaan tunteen siitä, että BookBeat yrittää jotenkin huijata. Ensimmäinen asia liittyy BookBeatin ilmaiskokeiluihin. Nuo ilmaiskokeilut ilmoitetaan tyypillisesti siinä muodossa, että ne ovat tietty määrä päiviä, esimerkiksi 30 päivää. On kuitenkin niin, että tuon päivärajoituksen lisäksi kokeiluilla on tyypillisesti myös rajoitus sen suhteen, miten monta tuntia voi kuunnella ilmaisen kokeilun aikana. Tuo aikarajoitus voi olla esimerkiksi 30 tuntia, eli on täysin mahdollista, että mahdollisuus hyödyntää ilmaiskokeilua loppuu ennen kuin sen päivärajoitus on täynnä.

Toinen asia, joka saattaa mahdollisesti saada joillakin aikaan tunteen siitä, että BookBeat olisi huijaus on se, että sen tarjoukset ovat tyypillisesti voimassa varsin vähän aikaa. Mikäli siis esimerkiksi muistat saaneesi BookBeatiltä pari viikkoa sitten sähköpostiin mukavalta vaikuttavan tarjouksen, jonka haluaisit nyt hyödyntää, niin on kokemusteni perusteella täysin mahdollista, että tarjous ei ole voimassa enää siinä vaiheessa, kun haluaisit tarttua siihen.

Bookbeat & huijaus -asiaan voi vielä nähdä liittyvän sen, että on mahdollista, että BookBeatin nimissä lähetetään esimerkiksi sähköposteja ilman, että BookBeat on niiden oikea lähettäjä. Varsinkin mikäli et ole koskaan käyttänyt BookBeatia ja saat sähköpostin, joka vaikuttaa liian hyvältä, niin suosittelen olemaan tarkkana sen suhteen, ettei sinua pyritä ohjaamaan esimerkiksi nettisivulle, jolla yritetään kalastalla henkilökohtaisia tietojasi.