Paras virustorjunta Macille 2021 – valitse esim. Macbookille sopivin virustorjuntaohjelma

Mac-koneiden kanssa toimivia virustorjuntoja on olemassa ihan kiva määrä. Valitettavasti kuitenkin Mac-koneille tarkoitettujen virustorjuntaohjelmien välillä vaikuttaa olevan melko suurta vaihtelua siinä, miten hyviä ne ovat. Tälle sivulle on poimittu suositeltavaksi muutama virustorjunta, joiden pitäisi olla hyviä valintoja Macille.

Paras virustorjunta Macille – Norton 360

Nortonin 360 -virustorjuntaohjelmisto tuntuu olevan jatkuvasti erittäin hyvää luokkaa testeissä, joissa testataan Mac-koneiden kanssa toimivia virustorjuntoja. Ja kun tuohon lisätään se, että Nortonin pitäisi olla yrityksenä erittäin luotettava, niin voi Norton 360 -ohjelmistoa pitää perustellusti vuoden 2020 parhaana virustorjuntana Macille. Norton 360 -ohjelmistoa ostaessa voi valita kolmen eri tuotepaketin välillä. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat 360 Standard, Deluxe ja Premium.

Käytännössä noiden eri tuotepakettien erot koskevat erityisesti kahta asiaa: sitä, miten monelle laitteelle ohjelmiston voi yhden maksun myötä ottaa käyttöön ja sitä, miten paljon muita asioita kuin itse virustorjunnan tuotepaketti sisältää. Koska eri tuotepakettien hinnat ovat varsin lähellä toisiaan, niin voi joissakin tapauksissa olla ihan hyvä idea valita muukin kuin halvin Norton 360, eli siis Standard.

Tätä kirjoittaessa Standard-paketin ilmoitettu tavallinen hinta on Nortonin nettisivuilta ostettaessa 74,90€/vuosi, Deluxe-paketin 94,90€/vuosi ja Premium-paketin 104,90€/vuosi. Kaikki kyseiset paketit ovat kuitenkin tavallisesti tuntuvassa alennuksessa, ja tätä tekstiä tehdessä Standard-paketin saa hintaan 48,90€/vuosi, ja kahden muun paketin alennetut hinnat ovat 59,90€/vuosi (Deluxe) ja 69,90€/vuosi (Premium). Osta nyt Norton 360.

Tietoturvaa Applen laitteille vuodesta 1997 – Intego

Mikäli haluaa käyttää Mac-laitteella hieman vähemmän tunnettua, mutta hyvältä vaikuttavaa tietoturvaohjelmistoa, niin kannattaa tutustua Intego-yritykseen. Tämä yritys on nimittäin kertomansa mukaan kehittänyt Applen tuotteille tieturvaohjelmia vuodesta 1997 alkaen, ja vuodelta 2020 olevien testitulosten perusteella Intego myös tarjoaa käyttäjille hyvää suojaa.

Muiden kivojen asioiden päälle, Intego voi myös olla varsin edullinen valinta virustorjunnaksi: ainakin tätä kirjoittaessa sen “Mac Internet Security X9” -ohjelmisto on alennuksen myötä tarjolla noin 25€/vuosi-hintaan. Hanki nyt Integon ohjelmisto.

Hyvä suomalainen valinta – F-Secure SAFE

Myös F-Securen SAFE-tietoturvaohjelmistoa kannattaa harkita, jos etsii Macille hyvää virustorjuntaa. SAFEnkin sisältämä virustorjunta on nimittäin pärjännyt hyvin testeissä ja lisäksi F-Securen pitäisi tietysti olla erittäin luotettava yritys. Myös omat kokemukseni sekä F-Securesta että SAFE-ohjelmistosta ovat olleet hyviä. Tätä kirjoittaessa SAFE on mahdollista saada yhdelle laitteelle vuodeksi alle 40 euron hintaan.

Hyvä huomata: Eri virustorjuntojen välillä voi olla hieman vaihtelua siinä, minkä käyttöjärjestelmäversioiden kanssa ne toimivat. Viimeisimmät tiedot yhteensopivista käyttöjärjestelmistä löytyvät yleensä helposti virustorjuntoja kehittävien yritysten nettisivuilta – jos tietoja ei tunnu muuten löytyvän, niin kannattaa mennä sen sivun alaosaan, jossa kerrotaan kiinnostavasta tuotteesta. Tuo vaikuttaa nimittäin olevan se paikka, johon iso osa virustorjuntayrityksistä sijoittaa nuo tiedot.

Tällä sivulla mainittujen virustorjuntojen pitäisi toimiva kattavasti eri Apple Mac -laitteiden kanssa, eli siis esimerkiksi MacBook Pro ja Macbook Air -tuotteiden kanssa.

Viitattujen testitulosten lähde: AV-TEST.