Paras virustorjunta Macille 2023 – esim. Apple Macbookille virustorjunta

Mac-koneiden kanssa toimivia virustorjuntoja on olemassa ihan kiva määrä. Valitettavasti kuitenkin Mac-koneille tarkoitettujen virustorjuntaohjelmien välillä vaikuttaa olevan melko suurta vaihtelua siinä, miten hyviä ne ovat. Tälle sivulle on poimittu suositeltavaksi mielestäni paras virustorjunta Macille.

Paras Mac-virustorjunta

F-Secure Internet Security on mielestäni kaikkinensa paras virustorjunta ainakin tätä kirjoittaessani. Koska sen pitäisi toimia myös Mac-laitteiden kanssa, niin on se myös ykkössuositukseni niille. Sen lisäksi, että F-Securen virustorjunnan pitäisi olla hyvin toimiva, niin voi plussana pitää esimerkiksi sitä, että yrityksen sen takana pitäisi olla jopa todella luotettava. F-Securen Internet Securityn saa tätä kirjoittaessani ostettua F-Securen nettisivustolta yhdelle laitteelle vuodeksi hintaan 39,99€.

Voit saada F-Secure Internet Securityn laite/vuosi-hinnasta alennusta, jos ostat kyseisen virustorjunnan yli yhdelle laitteelle tai/ja vuoden sijaan suoraan kahdeksi vuodeksi. Tuo voi olla ihan hyödyllistä, jos esimerkiksi haluat myös virustorjunnan iPhonelle. Mikäli haluat Macille kattavamman tietoturvaohjelmiston, kuin mitä F-Secure Internet Security on, niin voi F-Secure Total olla hyvä valinta. Se sisältää virustorjunnan lisäksi esimerkiksi VPN:n. Halutessasi osta nyt F-Secure Internet Security tai niin halutessasi osta nyt F-Secure Total.

Tarvitseeko Mac virustorjuntaa?

Perinteinen näkemys on käsittääkseni ollut se, että virustorjunta ei ole Applen laitteille yhtä tärkeä kuin esimerkiksi Windowsia käyttäville laitteille. Tuo näkemys saattaa kuitenkin olla muuttumassa. Osansa siihen saattaa olla yhdistelmällä Applen tuotteiden suosio + se, että ne eivät tyypillisesti ole kovinkaan halpoja.

Testaa ilmaiseksi

Koska ei ole täysin yksiselitteistä, onko virustorjunta Macille yhtä tärkeä kuin vaikkapa perinteiselle tietokoneelle, niin voi olla kiva tietää, että F-Secure tarjoaa mahdollisuuden testata sen virustorjuntaa 30 päivää ilmaiseksi. Mikäli et tykkää kyseisestä Macin virustorjunnasta tai koe, että se tuo riittävästi hyötyä suhteessa maksettavana olevaan hintaan, niin pitäisi siitä voida jättää helposti maksamatta, kun kokeilu loppuu. Mene nyt F-Securelle.

Hyvä huomata: Eri virustorjuntojen välillä voi olla hieman vaihtelua siinä, minkä käyttöjärjestelmäversioiden kanssa ne toimivat. Viimeisimmät tiedot yhteensopivista käyttöjärjestelmistä löytyvät yleensä helposti virustorjuntoja kehittävien yritysten nettisivuilta – jos tietoja ei tunnu muuten löytyvän, niin kannattaa mennä sen sivun alaosaan, jossa kerrotaan kiinnostavasta tuotteesta. Tuo vaikuttaa nimittäin olevan se paikka, johon iso osa virustorjuntayrityksistä sijoittaa nuo tiedot.

Tällä sivulla mainitun virustorjunnan pitäisi toimiva kattavasti eri Apple Mac -laitteiden kanssa, eli siis esimerkiksi MacBook Pro ja Macbook Air -tuotteiden kanssa.